99% Francesc Fàbregas. Fotografies

Esdeveniment

99% Francesc Fàbregas. Fotografies

L'exposició al Museu de Lleida / SEGRE
Sense programacions vigents
Compra d'entrades
Mitjana: 5 - Total: 1 vot
Mostra composta per més de 200 instantànies, la gran majoria amb la música com a protagonista, que aquest fotoperiodista de Sant Just Desvern porta a la capital de Ponent repartida en cinc equipaments que conformen el circuit Espai Cultura 2015.

La parada del Museu de Lleida, batejada com a Apòstols del rock, és sens dubte el més impactant, ja que els visitants podran veure una selecció d'imatges de les grans estrelles del pop rock i de la cançó de l'últim mig segle, entre elles Patti Smith, Maria del Mar Bonet o Joan Manuel Serrat, convivint amb algunes de les peces d'art religiós més representatives de la col·lecció permanent o incrustades en retaules de gran valor.

I és que part de la seua dilatada obra també podrà veure's, fins al pròxim 10 de gener, en quatre punts més de la ciutat. A l'Arxiu Històric el protagonista és el festival Canet Rock. Sota la denominació Canet Rock i el seu temps, les fotografies de Fàbregas constitueixen un testimoni del que va ser aquest gran concert a l'aire lliure, que va nàixer el 1975, es va prolongar tres anys i es va recuperar el 2014. El Nou univers musical català és el protagonista en els serveis territorials del departament de Cultura, on es poden observar instantànies inèdites del naixement i la popularització de nous noms sorgits als Països Catalans durant l'última dècada del segle XX i el que va del XXI.

No podia faltar, en aquest recorregut, el Boss. El Rectorat s'omple, amb Boss-celona. Bruce Springsteen a Barcelona, d'imatges del cantant, fonamentalment del 1981, en el seu primer concert a la capital catalana en el qual Fàbregas va ser l'únic fotoperiodista acreditat per a l'ocasió, però també d'esdeveniments posteriors a la capital catalana. El cercle de la seua exposició el tanca a la Biblioteca 'Paisatges sense pàtria', que suposa un canvi de registre i que es compon d'una col·lecció d'imatges captades durant els seus viatges dels últims deu anys.

megabanner2_art_cultura

Agenda d'activitats

juny

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Enquesta