Estanislao

Talent Lleidatà

Estanislao

Estanislao Solsona (18 de setembre de 1964) va néixer a Torregrosa, Lleida. És el més petit de tres germans. Des de ben menut va sentir certa fascinació pel vestuari arran del moviment que havia al negoci familiar, un restaurant de noces, banquets i comunions que també feia la funció de sala de festes a les nits en el qual solia veure l'enrenou dels espectacles i on podia tafanejar als camerinos, plens de vestits amb plomes i lluentons. Mai va rebre formal d'educació per a dedicar-se al disseny, si no que va començar a treballar de manera autodidacta.

 

El 1983 realitza un viatge a Bilbao en el qual descobreix l'estètica punk, que li causa un gran impacte i que serà una influència per les seves primeres creacions. A partir de llavors comença a donar forma a les peces que no troba a les botigues de roba per a ell i pels seus amics.  A més d'això, també treballa artesanalment en peces de bijuteria. A l'abril de 1986 realitza la seva imprimació desfilada presentant una col·lecció de primavera / estiu per a dona i s'estableix com marca. Les seues creacions criden l'atenció ràpidament en l'àmbit local, i comencena vendre's en diversos punts de la ciutat de Lleida. El 1987 ja presenta la seva primera Col·lecció per a home i dona. La seva primera incursió en la moda per a home veu reduïdes les peces a la mínima expressió: colls de formes geomètriques i cintura recte, vestits jaqueta entallats i pantalons de cintura alta.

 

"M'agradava tenir cura fins a l'últim detall, perfumàvem les caixes porta-vestits amb les quals enviàvem les comandes a les tendes. Alguna vegada m'havien dit en rebre la col•lecció, que els agradava obrir les caixes perquè era com obrir les cartes d'un amant."

 

 

El reconeixement mediàtic l'ajuda a fer-se un lloc entre els dissenyadors més coneguts a nivell estatal, com ho demostra el seu retorn, l'any següent, al Saló Gaudí per presentar les seves propostes de tardor/hivern. Alhora, no deixa de treballar en altres projectes: la seva primera incursió en el disseny de roba per a la llar –la celebrada col•lecció de coixins Tan Gram inspirada en un joc oriental de trencaclosques. Elabora vestuari per a obres de teatre de la companyia Teatredetext com Hamlet o Eduard II; per a escenificacions com FGL (Oídos de Lorca), d'Increpación Danza.

 

"Fer el vestuari per a vàries companyies de teatre i dansa em va donar l'oportunitat de colar-me de nou en els camerinos dels artistes, de viure el nerviosisme de les estrenes i de compartir amb ells la seva emoció."

El 2004 inaugura el seu estudi showroom Estanislao Núvies a Barcelona, dedicant-se de manera temporal exclusivament a les Núvies. Més tard estrena nova imatge i nou logotip per esdevenir Estanislao Alta Costura i recuperar la rreació de vestits de festa i nit . Al novembre de 2008 presenta a la seva província natal, la Col·lecció Esplendor Geométrico , al Saló DeNuvis .
 

 

megabanner2_art_cultura

Agenda d'activitats

juliol

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31