Cinema i emocions. Un viatge a la infància

Esdeveniment

Cinema i emocions. Un viatge a la infància

Una escombra original de ‘Harry Potter i la pedra filosofal’, una de les peces estrella de l’exposició. / ITMAR FABREGAT
Sense programacions vigents
Compra d'entrades
Encara sense vots
Una exposició que repassa la història del cine des d’un punt de vista peculiar: les pel·lícules protagonitzades per nens o amb un elenc en el qual els més petits tenen un pes important. A través de gairebé dos-centes cintes, des dels anys vint del segle passat fins a títols tan recents com 'Del revés' (2015) o 'Un monstre em ve a veure' (2016), el visitant viatja en aquesta mostra pels sentiments i emocions que desperten aquests personatges als espectadors.

Aquesta exposició itinerant, fruit de la col·laboració entre La Caixa i La Cinémathèque francesa, exhibeix des de fotogrames de pel·lícules fins a cartells, fragments de les cintes en format audiovisual i diversos objectes originals, entre els quals destaca una de les escombres que es van utilitzar, al rodatge de Harry Potter i la pedra filosofal (2001) o un dels vestits de princesa que lluïa Cathérine Deneuve a la cinta francesa 'Piel de asno', de Jacques Demy (1970), molt popular al país veí.

La comissària de l’exposició, Gabrielle Sébire, va destacar els set àmbits emocionals en què està dividida –alegria, ràbia, rialles, llàgrimes, por, valentia i il·lusió–, a través dels quals el públic podrà seguir les peripècies de personatges com Alícia, ET, Peter Pan o Pinotxo.

La mostra compta amb visites guiades escolars i per al públic, tallers i conferències amb ponents com el director Marc Recha.

megabanner2_art_cultura

Agenda d'activitats

novembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Enquesta