'Els ibers a l’Urgell'

Esdeveniment

'Els ibers a l’Urgell'

'Els ibers a l’Urgell'
'Els ibers a l’Urgell'
'Els ibers a l’Urgell'
'Els ibers a l’Urgell'
Sense programacions vigents
Compra d'entrades
Encara sense vots

Exposició permanent al Museu Comarcal de l'Urgell - Tàrrega. La sala d’arqueologia se centra en el món ibèric del territori de l’actual Urgell i de les zones veïnes, des dels seus antecedents (abans del segle VI aC.) fins a la fi de l’època ibèrica i la romanització del territori, al segle I aC. territori que es trobaria dins de l’àrea que ocuparia la societat ilergeta. Durant l’època ibèrica, la ciutat del Molí d’Espígol de Tornabous va jugar un paper cabdal en l’organització i explotació de tot aquest territori.

Gràcies a la informació extreta de la recerca arqueològica i als nombrosos materials recuperats en les excavacions d’aquest i d’altres jaciments de la zona, com els poblats del Pla de les Tenalles de la Mora (Granyanella), i del Tossal del Mor de Tàrrega, l’assentament amb camp de sitges dels Missatges de Claravalls i la necròpolis preibèrica d’Almenara, podem conèixer molts aspectes de la vida dels ibers (...)

La integració del territori dins de la civilització romana comportà la desaparició progressiva de la cultura ibèrica i l’adopció de les formes de vida romanes, que es plasma en la implantació de nous models d’assentaments, vora els antics poblats ibers i una nova cultura material. L’actual Urgell esdevé una zona eminentment rural sota la influència de les ciutats d’Ilerda (Lleida) i Iesso (Guissona).

megabanner2_art_cultura

Agenda d'activitats

març

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31