Espurnes Barroques 2020

Esdeveniment

Espurnes Barroques 2020

Lloc: 
Diferents espais
Data: 
diumenge 13 de setembre 2020 a diumenge 20 de setembre 2020
Horari: 11:30 a 18:30
Preus: 
Gratuït fins als 5 anys Descompte 50% dels 6 als 16 anys
Població: Cervera
Encara sense vots
El festival Espurnes Barroques celebrarà, aquest mes de setembre, la seva tercera edició. Després d'haver-se de suspendre la passada primavera per l'emergència sanitària, aquesta tardor es durà a terme una versió més reduïda. Sota el lema 'Contactes que curen', el certamen buscarà homenatjar tant a les víctimes de la pandèmia com als professionals sanitaris. El cartell inclourà deu concerts, dues conferències, una taula rodona i una caminada. Amb la tiorba, el clavicèmbal i el fortepiano com a fil conductor, comptarà amb activitats a Manresa, Torà, Sant Martí de Sesgueioles, Estaràs, Ivorra, Súria, Cardona, Sant Llorenys de Morunys i Sant Mateu de Bages.

11:30 h | AD Álgea. Àries amb tiorba

Josep Maria Martí Duran toca amb les millors formacions d’Europa. Avui el podrem escoltar enmig de la nuesa de Sant Pere de Vallferosa, on presentarà el seu primer treball en solitari amb la tiorba: Ad Álgea, que és una revisió molt personal d’algunes de les pàgines més belles de G. F. Händel.
A Vallferosa hi presentarem també l’ESPURNA, la galeta del festival, feta pel pastisser Iu Camps amb mel, farines antigues, mantega, espècies i herbes del país. L’acompanyarem d’un hipocràs (un vi especiat barroc), un vermut de Grau i Grau i embotits de Casa Magí.

(En cas de pluja el concert es farà al Convent de Torà).

Lloc: Sant Pere de Vallferosa – Torà

Durada:  2h.

Més informació: https://josepmariamartiduran.com/

Preu:  13 € (anticipada)

  • 11:30 h | Violí i clave: Barroc al classicisme

De la mà de dos intèrprets extraordinaris com Dani Espasa i Farran Sylvan James, i a través de quatre sonates per a violí i clavicèmbal, passarem del Barroc al Classicisme en un recorregut estrictament cronològic. El pont entre Händel i Mozart passarà per dos autors que treballaren a la cort de Madrid, com foren l’italià Boccherini i el català Manalt.

 Aquest pont entre estètiques el traslladarem al paladar amb el viatge entre els vins de l’Eva de Comalats i els formatges del Lluc de Veciana.

Lloc: Església – Vergós Guerrejat

Durada: 1h. 45′

Més informació:
http://www.vespresdarnadi.com/ca/orquestra/direccio/69-dani-espasa
http://www.orquestabarrocadesevilla.com/directores/directores-concertinos/farran-james/

Preu: 16 € (anticipada)

 

  • 18:30 h | Pitjor que una flauta, dues flautes

L’església parroquial d’Ivorra, aixecada el 1780, és un lloc idoni per escoltar la integral dels quartets amb flauta travessera de Mozart, els tres primers dels quals foren escrits el 1777. La vetllada anirà acompanyada de les xocolates i les cerveses de la Fundació Casa Dalmases: una combinació generosa i plaent, idònia per acompanyar la música del geni de Salzburg.

Lloc: Església parroquial – Ivorra

Durada: 1h. 45′

Més informació: https://www.academia1750.com/

Preu: 13 € (anticipada)

 

megabanner2_espectacles

Agenda

setembre

dl dt dc dj dv ds dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?