Tàrrega llueix de nou la verge gòtica

X. SANTESMASSES
01-06-2020
  • Tàrrega llueix de nou la verge gòtica
  • Tàrrega llueix de nou la verge gòtica
  • Tàrrega llueix de nou la verge gòtica

La verge gòtica va retornar ahir a l’església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega després de passar els últims 13 anys al Museu Tàrrega-Urgell, on va ser restaurada i posteriorment exposada a la mostra permanent Tragèdia al Call. Tàrrega 1348. El rector de la parròquia, Josep Maria Vilaseca, va destacar que, juntament amb les Santes Espines, és una de les peces més antigues que conserva el temple, per la qual cosa l’escultura gòtica de la verge llueix des d’ahir al costat de la seua fornícula.

El sacerdot va explicar que fins a l’any 2007 la imatge de la verge es trobava a la fornícula de la façana meridional del temple. Tot apunta que la figura va ser esculpida a segle XIV i que, probablement, formava part de l’antiga església romanicogòtica, la meitat de la qual es va esfondrar el 1672 quan va caure el campanar. El pas del temps i les inclemències meteorològiques la van espatllar, per la qual cosa es va traslladar al Museu Tàrrega-Urgell per a la seua restauració. Vilaseca va explicar que “és una figura de 90 centímetres d’altura i 33 d’ample que destaca per la qualitat de la indumentària i dels plecs del vel i la capa”. Li falta el braç dret, mentre que l’esquerre subjecta el nen Jesús, assegut i en posició inclinada agafant-se el peu esquerre amb la mà dreta com si volgués extreure’s una espina.

El rector va afirmar que el retorn de la verge gòtica a l’església de Santa Maria de l’Alba en aquest moment “no és una casualitat”, sinó que simbolitza “l’esperança” d’acabar amb la pandèmia. La presentació la va fer durant la missa dominical, a la qual van assistir unes 70 persones, totes abillades amb mascareta.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Load next