Vielha decreta el tancament d'un establiment per incomplir la normativa d’aforament permès durant l'estat d'alarma

ACN
04-06-2020
  • Ajuntament Vielha e Mijaran

L'Ajuntament de Vielha e Mijaran ha iniciat el tràmit per decretar el tancament d'un establiment on, dimarts passat, s'hi va congregar un nombre elevat de persones al seu davant i sense aplicar cap mena de control sobre les mesures de distanciament social i de seguretat que marquen les autoritats sanitàries, segons han explicat des del consistori de la capital aranesa en un comunicat. A més, han afegit que el local no disposava de llicència municipal per dur a terme aquesta activitat. L'acció arriba després que, en els darrers dies, s'han rebut reiterades queixes sobre les situacions que s'estan generant en algunes terrasses, fets que s'han posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra.
La policia catalana i els agents municipals de Vielha van iniciar la setmana passada una campanya informativa en la qual van realitzar una inspecció de les terrasses i van donar a conèixer als diversos establiments d'hostaleria les condicions d'obertura d'aquests espais. A més, es va comprovar com en alguns casos es variaven el nombre de taules i cadires durant la jornada, incrementant-ne el seu aforament als mateixos nivells que durant l'any anterior i sense respectar la distància establerta.

L'alcalde de Vielha e Mijaran, Juan Antonio Serrano, ha explicat que en els darrers dies s'han constatat "greus problemes en el compliment de les mesures de seguretat enfront de la covid-19" i alerta que aquests "poden fer anar cap endarrere" el procés de desescalada. En aquest sentit, conclou afirmant que el consistori "ha de prendre decisions dràstiques per no posar en risc la salut pública, per la falta de solidaritat i compromís per part de diversos ciutadans i establiments".
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Load next