Lleida certifica en sanitat animal 300 trameses en els primers 6 mesos

SEGRE
20-11-2019
  • Lleida certifica en sanitat animal 300 trameses en els primers 6 mesos

La Unitat de Certificació d’Exportacions de Sanitat Animal, situada a la subdelegació del Govern a Lleida, ha tramitat en els sis primers mesos d’activitat més de tres-cents certificats d’exportació a tercers països, segons van informar ahir el subdelegat, José Crespín, i el cap de la Unitat de Sanitat i Política Social de la subdelegació, Miquel Molins. La majoria s’han portat a terme en els últims dos mesos i mig per part de més de cinquanta empreses de Lleida i la Franja de Ponent i calculen que les xifres poden registrar un gran creixement a mesura que les empreses coneguin en profunditat aquesta possibilitat, que evita haver de desplaçar-se a Saragossa o Barcelona, per exemple, per fer els tràmits. Les certificacions permeten exportar a tercers països animals vius, productes d’origen animal de consum humà (com carn, ous o llet), d’origen animal de no consum humà (llana o pells), destinats a l’alimentació animal (alfals, matèries primeres, pinsos compostos), medicaments veterinaris i productes zoosanitaris. La Unitat també pot tramitar la certificació de mascotes que viatgen a tercers països, per exemple quan es va de vacances fora de la Unió Europea i ja s’han fet vuit d’aquests certificats.

Entre les grans dades que van oferir ahir destaca l’exportació de vuit milions de tones d’alfals deshidratat a la Xina i quaranta certificats per exportar-hi pinsos i productes d’alimentació animal.

Vint-i-set certificats de vedells al Marroc i Tunísia, 23 més per a un milió de pollets d’un dia al Marroc i uns altres 120 certificats d’exportació de més de dos milions de tones de productes carnis de porc a països com Sèrbia, les Filipines, Hong Kong i Bòsnia i Hercegovina, entre d’altres.

També productes carnis d’ocells de corral als Estats Units i Emirats Àrabs i productes carnis de bovins a Algèria. Molins va dir que “en breu, la Unitat podrà emetre certificacions d’exportacions de productes carnis del porcí de les empreses lleidatanes autoritzades a la Xina”.

Crespín va afirmar que “la Unitat ja treballa amb les previsions d’un increment notable d’activitat a partir de l’entrada en vigor del Brexit, que podria duplicar el nombre de certificacions tramitades” en el capítol de sanitat animal. Però, a més, la sortida del Regne Unit de la Unió Europea suposarà multiplicar per quatre els certificats que es fan en el cas de les exportacions de fruita.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Load next