OBRA LITERÀRIA

Tel: 973 390 718
Lo Pardal Plaça del Pare Gras · 25310 AGRAMUNT, Lleida · Tel: 973 390 718

OBRA LITERÀRIA

LITERATURA INFANTIL

 

El vell i l'ocell,    Autostop a la ciutat submergida,    Professor Fluss, el televisor vivent,    Sindbad el mariner,    L'Ass i l'Orr

 

 

El vell i l'ocell

El llibre  se situa en un temps una mica reculat, potser cinquanta o seixanta anys enrera, en una masia solitària com tantes n’hi ha d’escampades per Catalunya.

Si fins gairebé al final de llibre  Guillem Viladot ens ha explicat uns fets que podrien haver estat reals, al final de tot deixa volar la fantasia del petó reconvertit en ocell, com si volgués dir que a vegades hi ha fets –potser màgics- que ens fan descobrir coses que ens poden capgirar totalment la vida

 

 

 

 

Autostop a la ciutat submergida 

Conte infantil que narra un viatge extraordinari de Dric i Bert per sota les aigües de la Mediterrània, que els condueix a la ciutat submergida d’Omicró, on des de fa milers d’anys viu una noia bellíssima: l’Egnia. Amb ella viuen mil aventures, però no poden vèncer l’acció implacable del temps, que és invencible.

L’edició de 1984, 1989 i 1992 incorpora un apèndix d’Ignasi Riera, i un retrat de Lluís Trepat.

 

 

 

 

Professor Fluss, el televisor vivent

Guillem Viladot, l’autor d’aquesta història, fa broma amb l’aparició del fenomen del televisor vivent. Tot va començar quan el protagonista es va refredar i li va quedar uns sorolls estranys a les orelles. Cada vegada que es tocava l’orella se li encenia un televisor al front. Va establir contacte amb un director de circ el qual li va proposar fer un espectacle. El mateix director li posà el nom artístic de professor Fluss.

Com a conseqüència vàries circumstàncies li desaparegueren els sorolls i també el televisor del front. Amb la situació normalitzada l’home va ser molt feliç.

 

 

 

 

Sindbad el mariner

La història  de Sindbad el mariner pertany a un recull de contes orientals en àrab sota el nom de les Mil i una nits.

Sindbad el mariner és un cant a l’acció com a font de vida, contra l’apoltronament, parent de la mort. És evident que aquesta vida d’acció hi és portada fins al límit per la fantasia popular.

Guillem Viladot en la seva traducció de l’obra ha arribat a la conclusió de comprendre clarament que només hi ha un tipus de literatura: la que pot interessar a tothom qui trobi plaer en la lectura, sense mesures d’edat, de condició o d’educació. Només hi juga la facultat de comprensió. Segons Viladot, una obra com Sindbad el mariner és una col·lecció de narracions que un cop tret del cap el prejudici de conte de fades, pot divertir i pot fer pensar a qualsevol lector de qualsevol edat i condició

 

 

 

 

L'Ass i l'Orr

Ell es diu Ass i ella es diu Orr. Són dos amics que plens d’il·lusió i una mica de neguit inicien un viatge a Sud-àfrica. És el seu primer vol internacional. Les coses, però, no passen com s’esperaven i el jumbo que els ha de dur a Ciutat del Cap no arribarà mai. L’ass i l’Orr viuran una experiència inoblidable, que marcarà tota la seva vida.

 

 

 

← Tornar
© Lo Pardal · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Lo Pardal Plaça del Pare Gras · 25310 AGRAMUNT, Lleida · Tel: 973 390 718