L'Ateneu Popular de Ponent acull la presentació del llibre 'MUZEI, un periple veterinari africà' de Jesús Muro

Tel: 973 247 172
Ateneu Popular de Ponent Pau Claris, 10 · 25008 LLEIDA · Tel: 973 247 172

L'Ateneu Popular de Ponent acull la presentació del llibre 'MUZEI, un periple veterinari africà' de Jesús Muro

dimecres 15 de maig 2024

Aquest dijous 16 de maig a les 19 h, tindrà lloc a la Sala Nausica de l'Ateneu, la presentació del llibre, 'MUZEI, un periple veterinari africà' del veterinari lleidatà, Jesús Muro.

La presentació anirà a càrrec de la veterinària clínica, Diana Gassó, que estarà acompanyada de l'autor del llibre.

Jesús Muro Figueres

Lleidatà de naixement i andorrà d’adopció. Llicenciat en Veterinària per la Universitat de Saragossa i doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del seu trasllat en 1984 al país pirinenc exerceix com a veterinari pel Departament d'Agricultura del Govern d'Andorra. Paral·lelament, porta a terme tasques de recerca amb el servei d’Ecopatologia de la Fauna Salvatge de la UAB. És un apassionat dels viatges i ha recorregut diversos països africans, començant per l’antic Congo Belga. En 2013 va fundar amb altres col·legues l’ONG Daktari, amb seu a Andorra i Uganda, amb la qual porta a terme tasques de recerca i de cooperació veterinària, principalment enfocades a la conservació de la biodiversitat.

Muzei, terme suahili que fa referència a un home vell, en el sentit de savi, amb experiència. És una manera respectuosa de referir-se o adreçar-se a algú per qui es té consideració. Aquest llibre relata, en forma d’històries curtes, l’experiència de més de deu anys de cooperació veterinària a Uganda i a la República Democràtica del Congo. D'una manera senzilla i propera, l’autor vol narrar els entrebancs, les frustracions i les sorpreses que el dia a dia de la cooperació li aporta, així com una visió dels paisatges i de les persones amb qui es troba. Tot des de la perspectiva de relativitzar les situacions, les errades i els dogmes.

← Tornar
© Ateneu Popular de Ponent · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Ateneu Popular de Ponent Pau Claris, 10 · 25008 LLEIDA · Tel: 973 247 172