L’Espai Dona de la COELL enllesteix el disseny del portal DONAVALOR.CAT

Tel: 973 232 166
COELL Rambla Ferran, 32 · 25007 LLEIDA · Tel: 973 232 166

L’Espai Dona de la COELL enllesteix el disseny del portal DONAVALOR.CAT

dilluns 15 de maig 2023
Acte de cloenda DONAVALOR.CAT
Acte de cloenda DONAVALOR.CAT
Acte de cloenda DONAVALOR.CAT

La patronal valora cedir el projecte a Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Lleida per a la seva posada en funcionament

L’Espai Dona de la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL) clou avui les jornades destinades a la ideació del portal DONAVALOR.CAT després d’haver arribat a la fase final de disseny amb la concreció de com ha de ser aquesta nova xarxa de dones i ocupació de les Terres de Lleida. La patronal, que ha rebut el suport de la regidoria de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida per idear i dissenyar la plataforma, valora cedir a aquesta institució el projecte perquè pugui fer-lo realitat amb la creació i posada en funcionament del portal.

“Avui ens hem de felicitar per la feina feta. DONAVALOR ha estat un repte que, des de COELL, vam voler assumir el 2021 quan les dones de l’entitat van plantejar la necessitat de posar en valor la figura de la dona després de la pandèmia de la COVID-19, que va provocar una crisi sanitària, econòmica i social que va deixar moltes d’elles en una mala situació laboral i personal”, ha manifestat Josep Maria Gardeñes, president de l’organització empresarial. “En la primera fase del projecte es va pensar com es podia ajudar aquest col·lectiu i, després de decidir que seria en forma d’un portal dedicat a les dones, avui ja tenim acabat el disseny de la plataforma que ara ja es podrà desenvolupar”, ha dit Gardeñes.

En aquest sentit, Paco Cerdà, tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria de l’Ajuntament de Lleida, ha agraït poder ser partícip d’aquesta iniciativa. “En tres anys, hem vist que és un projecte d’èxit, que ha estat possible gràcies a la col·laboració publicoprivada”, ha afirmat Cerdà, que ha expressat el desig de continuar treballant en la plataforma per tal que pugui veure la llum.

Per la seva part, Ana Velasco, presidenta de l’Espai Dona de la COELL, ha fet un repàs pel feminisme i ha destacat la desigualtat salarial que es pateix a l’Estat espanyol actualment. “És aquí on el portal DONAVALOR.CAT pren sentit”, ha comentat. Velasco ha posat en valor, a més, un dels objectius del portal com és el d’optimitzar les interaccions i millorar l’experiència de les persones usuàries.

A través del Service Blueprint, una eina que ha permès obtenir el panorama general i detallat de com les dones i les empreses utilitzaran el portal, Monday Happy Monday, empresa col·laboradora en el projecte especialitzada en innovació humana, i totes les participants en les jornades d’ideació i de disseny de la plataforma han pogut determinar, en aquesta darrera fase, com hauria de ser l’accés al portal i les respostes que s’hi haurien de trobar a partir dels interessos dels diferents públics.

En les diferents fases d’aquest projecte, hi ha participat representants de la patronal, d’empreses diverses, dels sindicats, de l’Ajuntament de Lleida, de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí, del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), del Departament de Treball de la Generalitat i de la Diputació de Lleida.

TEXT: www.suigeneriscreativa.com

← Tornar
© COELL · Tots els drets reservats · Avís legal ·
COELL Rambla Ferran, 32 · 25007 LLEIDA · Tel: 973 232 166