Una mirada infantil de la Covid-19 a través del dibuix en una exposició a Vithas Lleida

Tel: 973 266 300
Logo Vithas
VITHAS LLEIDA Carrer Bisbe Torres, 13 · 25002 Lleida · Tel: 973 266 300

Una mirada infantil de la Covid-19 a través del dibuix en una exposició a Vithas Lleida

dimarts 27 de febrer 2024

L'Hospital Vithas Lleida ha inaugurat l'exposició "Imaginaris de la pandèmia a través de les paraules; mirades dels més joves" que es podrà visitar durant les properes setmanes al vestíbul del Centre Mèdic Vithas Lleida. La col·lecció, en la qual han participat 20 centres docents de tot Espanya, captura la perspectiva de nens i adolescents sobre la pandèmia de la covid-19, oferint a la comunitat una finestra a les ments dels més joves durant un dels moments més desafiants de la història recent.

Un viatge visual a la pandèmia

L'exposició s'estructura al voltant de vint cubells il·lustrats, cadascun dedicat a un terme específic vinculat a la pandèmia, com a "virus", "aïllament", "mascareta" i "distància social". Aquests cubells, guarnits amb dibuixos realitzats per estudiants des del tercer any de primària fins al quart de secundària de diverses escoles catalanes, incloses dues de Lleida, s'acompanyen de definicions que busquen clarificar la comprensió d' aquests termes des de la perspectiva infantil. Les definicions han estat acuradament elaborades a partir de les explicacions dels infants, permetent als visitants apreciar no només com els joves artistes veuen el món que els envolta, sinó també com entenen i processen els conceptes relacionats amb la salut i la malaltia.

Compromís amb la salut mental dels més joves

Josep Morera, director gerent de l'Hospital Vithas Lleida, ha destacat el valor de l'exposició en context postpandèmia: "Donar suport a iniciatives com aquesta és essencial per a Vithas, ja que ajuden a visibilitzar i comprendre millor els efectes de la salut en les persones, especialment en els més joves. Aquesta exposició és un exemple de com l'expressió artística i la participació poden ser eines poderoses per a l'educació sanitària i emocional".

José Crespin, Subdelegat del Govern a Lleida, va acudir a la presentació de l'exposició, que va tenir lloc el divendres 23 de febrer, i va elogiar la resiliència i capacitat d'adaptació mostrades pels joves participants: "La creativitat i la força d'aquests dibuixos són un clar reflex de la capacitat dels nostres infants i adolescents per superar i adaptar-se a situacions adverses amb gran resiliència".

Per la seva banda, Rosa Estopà, professora de la Universitat Pompeu Fabra i impulsora del projecte amb la col·laboració de Jorge M. Porras-Garzón, va compartir la seva visió i el propòsit darrere de la iniciativa: "El nostre objectiu era donar als infants i adolescents una plataforma per expressar les seves experiències i percepcions de la pandèmia. A través dels seus dibuixos i paraules, podem obtenir una comprensió profunda de com han viscut aquest període tan inusual i desafiant".

L'exposició "Imaginaris de la pandèmia a través de les paraules; mirades dels més joves" estarà oberta al públic al Centre Mèdic Vithas Lleida durant unes setmanes perquè pacients, familiars, i visitants puguin explorar i reflexionar sobre les realitats de la pandèmia vistes a través dels ulls dels més joves, i sobre la importància de la comunicació, la comprensió i el suport emocional en temps de crisi.

← Tornar
© Vithas · Tots els drets reservats · Avís legal ·
VITHAS LLEIDA Carrer Bisbe Torres, 13 · 25002 Lleida · Tel: 973 266 300