L'Hospital Vithas Lleida realitza la primera cesària humanitzada pro vincle de la província

Tel: 973 266 300
Logo Vithas
VITHAS LLEIDA Carrer Bisbe Torres, 13 · 25002 Lleida · Tel: 973 266 300

L'Hospital Vithas Lleida realitza la primera cesària humanitzada pro vincle de la província

dimarts 21 de maig 2024

Un part és un esdeveniment molt especial carregat d'emocions, tant les que sent la mare com les que sent el pare. L'Hospital Vithas Lleida n'és conscient, per la qual cosa, en un esforç continu per prioritzar la humanització del part I el naixement, ha reforçat un innovador servei de cesàries humanitzades pro vincle. Aquest compromís s'ha materialitzat amb el naixement d'Izan, el primer fill de la Marcos i la Jacquelin, protagonista de la primera cesària humanitzada pro vincle duta a terme a Lleida. Aquest significatiu esdeveniment va tenir lloc sota l’atenció del Dr. Josep Aixalà, ginecòleg de l'Hospital Vithas Lleida, i la supervisió de la Dra. Paloma Huguet, coordinadora de la Unitat de Maternitat de Vithas Lleida, assegurant una atenció integral i profundament humana des de l'inici del procés.

Objectiu: reforçar el vincle emocional

La cesària humanitzada pro vincle és una pràctica que busca reforçar el vincle emocional immediat entre els progenitors i el nounat, mentre es garanteix la seguretat i el benestar de tothom. La Jacquelin descriu l'experiència com a única i profundament commovedora: "Va ser un moment d'intensa emoció, poder estar tan involucrada en el procés tot i ser una cirurgia, sentir que érem una família des del primer segon." En Marcos, present en tot moment, destaca la tranquil·litat i el suport constant de l'equip mèdic, la qual cosa els va permetre viure el naixement del seu fill com una celebració serena i segura.

La Dra. Paloma Huguet, coordinadora de la Unitat de Maternitat de Vithas Lleida, explica que els beneficis per al nadó de la cesària humanitzada pro vincle són múltiples, incloent un ambient de naixement menys estressant i un vincle afectiu immediat. "La presència dels pares en el procés és una part crítica del benestar emocional del nadó, que es beneficia de la calma i el contacte primerenc" assenyala la doctora. A més, aquest tipus de procediment ajuda a una recuperació més ràpida de la mare, reduint l'estrès psicològic i promovent una experiència positiva durant el part.

El Dr. Josep Aixalà, ginecòleg de l'Hospital Vithas Lleida, aborda els beneficis per als pares, destacant la importància de sentir-se integrats en el procés: "La cesària humanitzada pro vincle transforma un procediment quirúrgic en una experiència compartida i emocionalment enriquidora, disminuint la percepció de la intervenció com un esdeveniment clínic fred i distant". Segons el Dr. Aixalà, això fomenta no només un entorn més acollidor, sinó que també millora la satisfacció general dels pares amb l'experiència del naixement, fomentant un clima de confiança i tranquil·litat essencials en un moment tan crucial.

Amb el pacient al centre

Vithas Lleida posa el pacient al centre de cada procés mèdic, adaptant les intervencions perquè siguin més personals i menys invasives, i assegurant que l'experiència de cada pacient sigui respectada i valorada. Aquest enfocament es tradueix en una atenció que no només s'enfoca en els resultats mèdics, sinó també en el benestar emocional i psicològic del pacient i la seva família, enfortint la relació de confiança i suport entre l'equip mèdic i els pacients.

La cesària humanitzada pro vincle és l'última innovació en serveis mèdics de Vithas Lleida, que es distingeix pel seu enfocament en la qualitat assistencial i la innovació tecnològica. Aquest procediment subratlla el compromís de l'hospital amb la millora contínua dels seus serveis i el seu lideratge en la implementació de tecnologies avançades i pràctiques quirúrgiques innovadores. 

← Tornar
© Vithas · Tots els drets reservats · Avís legal ·
VITHAS LLEIDA Carrer Bisbe Torres, 13 · 25002 Lleida · Tel: 973 266 300