L'Associació Espanyola Contra el Càncer i Vithas s'uneixen per millorar l'experiència del pacient oncològic

Tel: 973 266 300
Logo Vithas
VITHAS LLEIDA Carrer Bisbe Torres, 13 · 25002 Lleida · Tel: 973 266 300

L'Associació Espanyola Contra el Càncer i Vithas s'uneixen per millorar l'experiència del pacient oncològic

dimarts 25 de juny 2024

L'Associació Espanyola Contra el Càncer i el grup hospitalari Vithas s'uneixen per desplegar un projecte d'humanització i millora de l'experiència del pacient i la seva família en l'entorn Vithas aportant valor i serveis durant el procés de tractament oncològic. D'aquesta manera, els pacients amb càncer atesos als 20 hospitals i 37 centres mèdics i assistencials de Vithas podran accedir als serveis gratuïts de l'Associació, així com rebre l'acompanyament voluntari que necessitin. 

La signatura d'aquest acord s'ha dut a terme a la seu provincial de Madrid de l'Associació en la qual han estat presents Ramón Reyes, president de l'Associació, i el Dr. Pedro Rico, director general de Vithas. Aquesta sinergia entre ambdues entitats permetrà, a més, que tant pacients com familiars puguin accedir a activitats organitzades per l'Associació dins d'espais del Grup Vithas i que pacients derivats de l'Associació pugui accedir als serveis de Nutrició i Exercici Físic oferts per aquest grup hospitalari.

Aquest projecte permetrà oferir atenció psicològica i social als seus pacients i familiars, atenció nutricional i d'exercici físic oncològic a les persones amb càncer que ho necessitin. 

A més, es potenciarà el voluntariat d'informació i acompanyament durant el diagnòstic i/o tractament oncològic als centres del Grup Vithas. També s'oferiran espais del Grup Vithas per al desenvolupament d'activitats de l'Associació.

Investigació i prevenció

Un altre dels principals eixos d'aquest acord serà l'impuls conjunt a projectes de recerca translacional que s'articularan a través de l'Institut Oncològic Vithas i la Fundació Vithas.

Finalment, l'Associació Espanyola Contra el Càncer i Vithas realitzaran campanyes de divulgació d'hàbits de vida saludables que previnguin les malalties oncològiques, així com per a la formació en autocura del pacient oncològic i les seves famílies.

Arribar a més, un projecte per atendre més persones amb càncer

L'Associació, dins els seus objectius estratègics, hi ha la d'atendre un cada vegada nombre més gran de pacients i familiars. Per a això han desenvolupat diferents aliances i serveis amb l'objectiu de cobrir les necessitats de pacients amb càncer al llarg del procés de la malaltia. Entre els serveis gratuïts que l'Associació ofereix a pacients i familiars hi ha des de l'atenció psicològica especialitzada, assessorament mèdic, atenció social i assessorament sociolaboral, nutrició i exercici físic oncològic o fisioteràpia.
L'any passat, l'Associació va atendre més de 212.000 persones en els seus serveis d'atenció professionalitzada i acompanyament voluntari. 

← Tornar
© Vithas · Tots els drets reservats · Avís legal ·
VITHAS LLEIDA Carrer Bisbe Torres, 13 · 25002 Lleida · Tel: 973 266 300