Júlia Drago agafa el relleu de Vanesa Ortega com a àrbitre nacional de vòlei a Lleida

LLEIDA.COM - Balàfia Vòlei Lleida
BALÀFIA VÒLEI LLEIDA C/ Terrassa, 1 (Centre Cívic de Balàfia) · 25005 Lleida, Lleida

Júlia Drago agafa el relleu de Vanesa Ortega com a àrbitre nacional de vòlei a Lleida

dilluns 13 de maig 2024

Júlia Drago és des de fa uns mesos àrbitre nacional, un títol que li ha permès debutar ja aquesta temporada com a àrbitre a la Superliga 2. D'aquesta manera, agafa el relleu de Vanesa Ortega que, fins ara, era l'única àrbitre a Lleida que havia aconseguit estar al llistat d'àrbitres nacionals de la Real Federación Española de Voleibol. 

L'actual presidenta del Balàfia Vòlei va fer història al voleibol local quan al 2007 va superar les proves teòriques i pràctiques per acabar sent l'única àrbitre a Lleida que va aconseguir ser àrbitre Nacional per arbitrar 1a Nacional, Superliga 2 i Superliga 1 (a proposta de la RFEVB). Posteriorment, per temes laborals, Ortega no va continuar amb la seva carrera arbitral, tot i que es torna a involucrar en el món del voleibol al 2011 amb el projecte que en aquell moment s'estava iniciant i que després seria el Balàfia Vòlei.

Ara, la Júlia Drago, a punt de complir 24 anys, té una carrera prometedora al món arbitral. I és que aquesta temporada ja ha debutat arbitrant partits de Superliga 2 i, sens dubte, és un valor a l'alça en aquest sector tan difícil i encara més pel fet de ser dona. 

La Júlia va començar a jugar de petita a l'extraescolar de vòlei de l'escola Sant Jaume Les Heures. Als 13 anys va patir una lesió greu al genoll i no va poder continuar jugant i fer el salt al voleibol federat i, per tant, va haver de deixar la pràctica esportiva. Als 16 anys comença a arbitrar al voleibol escolar i ja a la temporada vinent es va formar com a àrbitra federada.

Aquesta temporada, el president del Comitè Tècnic d'Àrbitres de la Federació Catalana de Voleibol la va proposar com a candidata a fer el curs Nacional. Va viatjar a Lorca per dur a terme la Fase Presencial i els exàmens d'àmbit teòric i l'examen pràctic, a Valladolid. 

← Tornar
© BALÀFIA VÒLEI LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
BALÀFIA VÒLEI LLEIDA C/ Terrassa, 1 (Centre Cívic de Balàfia) · 25005 Lleida, Lleida