Laura Bergés proposa reforçar les polítiques de salut mental i acompanyament a l’envelliment

Tel: 622059290
LLEIDA.COM - Comú de Lleida
COMÚ DE LLEIDA Carrer Enric Pubill "Lo Parrano", 8 · 25005 Lleida · Tel: 622059290

Laura Bergés proposa reforçar les polítiques de salut mental i acompanyament a l’envelliment

dimecres 24 de maig 2023

El comúdelleida posa el focus en accions per la millora de la salut i en la salut mental. "Cal prioritzar l'atenció a la petita infància i adolescència, que tinguin espais i serveis municipals per a infants, per a detectar, preveure i assessorar en temes de salut mental", explicava la cap de llista.

Seguint amb aquesta línia, Laura Bergés destacava la necessitat de cuidar als cuidadors, "una dotació de personal suficient i estable en les tasques d'atenció social i atenció a la salut mental, i amb un assessorament i acompanyament psicològic d'aquest personal".

Una de les propostes també destacades és la creació d'un dispositiu d'atenció psicològica que pugui fer atencions de curta durada, reforçant serveis ja existents com el Servei de Salut Jove. A més, la candidata proposa reforçar els equips d'educadors de carrer, especialment en barris amb més població vulnerable, per a detectar problemes, que divulguin hàbits saludables i que hi hagi els serveis necessaris a disposició de la ciutadania.

"Cal posar especial atenció als joves amb trastorns alimentaris, que no tenen servei a Lleida", explicava Laura Bergés, que al mateix temps, proposa generar informes sobre afectacions de salut, especialment de salut mental, com és feina de l'afectació de la pandèmia, per detectar els problemes i les mancances del sistema de salut i a partir d'aquí plantejar solucions.

"Aprofitar les estructures existents educatives, esportives, de participació, per desenvolupar un pla de salut comunitària amb la implicació dels diferents actors vinculats a la salut, com és la sanitat pública, els serveis socials o les entitats de la ciutat."

La candidata a les eleccions del 28M, Laura Bergés, proposa també mesures per la millora de la salut com reduir la contaminació, fer un model que afavoreixi hàbits saludables i polítiques socials i d'habitatge per garantir llars saludables.

← Tornar
© COMÚ DE LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
COMÚ DE LLEIDA Carrer Enric Pubill "Lo Parrano", 8 · 25005 Lleida · Tel: 622059290