Postius proposa més càmeres de videovigilància i treballs en favor de la comunitat per combatre l’incivisme

Postius proposa més càmeres de videovigilància i treballs en favor de la comunitat per combatre l’incivisme

dijous 25 de maig 2023
Postius proposa més càmeres de videovigilància i treballs en favor de la comunitat per combatre l’incivisme
Postius proposa més càmeres de videovigilància i treballs en favor de la comunitat per combatre l’incivisme

El candidat a Paer en Cap, Toni Postius, proposa la instal·lació de càmeres de videovigilància al Centre Històric, una llarga reivindicació i necessitat del barri, i també en aquelles zones de la ciutat on es detecta un major número d’actes incívics, com és el Parc de les Vies o el Parc de l’Aigua. Postius ha recordat que “en aquest mandat hem instal·lat 44 càmeres lectors de matrícula a l’Horta de Lleida, la qual cosa ens permet tenir un control i fer un seguiment en cas que es produeixin actes incívics o delictius”. Postius ha assenyalat que “és un tema que ens preocupa i ens ocupa, volem acabar amb la sensació d’impunitat d’aquells que provoquen danys al mobiliari públic i d’aquells que embruten”. Per això, des de Junts proposem “impulsar la modificació de la llei per tal d’aplicar els treballs en favor de la comunitat d’aquells que duen a terme accions vandàliques i que les sancions econòmiques no resolen”, ha explicat Postius.

Postius també ha assegurat que amb ell d’alcalde “s’incrementaran els efectius de la Guàrdia Urbana, amb la voluntat de fer front a aquest incivisme creixent però especialment, per la sensació d’inseguretat que es pot percebre per part de la ciutadania”. En aquest sentit, Postius ha posat en relleu que “volem una policia de proximitat, que estigui al costat de la gent, al carrer, vetllant per la seguretat dels nostres veïns, i si calen més recursos, se’n posaran més”. Des de Junts considerem que “aquesta sensació d’inseguretat la combatrem amb policia a peu de carrer, amb càmeres de videovigilància i també amb una normativa més dura per aquelles conductes reincidents, i per això, exigirem un enduriment de les penes al Congrés dels Diputats, perquè sense una normativa que estigui a l’alçada de les necessitats que té la ciutat, no podrem avançar en una ciutat segura”. Postius ha afegit que “cal exigir a la Generalitat de Catalunya fer efectiu el compromís de la construcció d’una nova comissaria dels mossos d’esquadra a la ciutat i que es destinin més efectius policials”.

Nou contracte d’enllumenat públic

Per Junts, un altre tema que ha de permetre millorar la sensació d’inseguretat és l’enllumenat. Per això, atès que en el proper mandat finalitzarà el contracte d’enllumenat, proposem la licitació d’un nou contracte que permeti una millor gestió però també una “inversió directa per substituir totes les lluminàries que encara no són LEDs, perquè això, permetrà incrementar la qualitat de la llum que tenim encara en alguns trams de carrers”. Postius ha afegit que “una altra prioritat serà reforçar punts foscos, sobretot en aquells carrers i cruïlles que hi ha trànsit de vehicles i vianants, per tal de millorar la visibilitat i la seguretat de tothom”. Des de Junts tenim clar que quan es produeix un conflicte entre fanal i arbre, ha de ser compatible que el fanal il·lumini correctament la via pública amb l’arbrat de la ciutat, i que els arbres s’han de podar i s’han de podar bé, per tal que les copes dels arbres no obstrueixin la il·luminació dels fanals. 

Okupacions il·legals

Postius també s’ha mostrat molt contundent pel que fa a les okupacions d’habitatges. En aquest sentit, ha explicat que “des de la responsabilitat que he tingut al capdavant de l’àrea d’urbanisme puc dir que hem estat combatents i contundents contra les okupacions delinqüencials, i ho hem fet perquè d’ençà l’entrada en vigor de la nova llei catalana, la ciutat de Lleida ha estat la primera en aplicar-la, ja hem obert almenys 5 expedients subsidiàriament des de la Paeria però és que al llarg dels darrers quatre anys hem instruït més d’un centenar d’expedients d’okupacions”, perquè per Postius “aquest és un fenomen creixent i volem deixar molt clar que a Junts no tolerarem okupacions que alterin la convivència veïnal”. Postius ha estat molt clar “si algú necessita un recurs habitacional, hi serem i els acompanyarem, però no podem consentir que perquè en visquin uns, en malvisquin la resta”.

← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida