Junts aposta per impulsar projectes de futur per la capitalitat de Lleida més enllà dels agroalimentaris

Junts aposta per impulsar projectes de futur per la capitalitat de Lleida més enllà dels agroalimentaris

dilluns 18 de setembre 2023

El Grup Municipal de Junts a la Paeria s’ha reunit amb Jesús Torrelles, president de PIMEC, per traslladar a la patronal la seva intenció de treballar per a seguir impulsant projectes de futur que refermin la ciutat de Lleida com a segona capital de Catalunya. La trobada també ha servit per debatre sobre diverses matèries que afecten la ciutadania, com ara la promoció econòmica, l’habitatge, l’educació, el comerç local i la mobilitat a la capital del Segrià.

La portaveu del grup, Violant Cervera, incideix en la necessitat de treballar per la capitalitat de Lleida més enllà del sector agroalimentari, tot impulsant polítiques per una ciutat de futur i oportunitats. Concretament, destaca la transcendència d’un model industrial i comercial que contempli grans projectes com els que es van impulsar durant l’anterior mandat. La nova estació d’autobusos, el Pla de l’Estació i el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans són alguns d’aquests projectes que s’han tractat durant la trobada.

Junts també posa en valor el paper de PIMEC en el desenvolupament econòmic i empresarial de la ciutat de Lleida, així com el seu pes en la promoció econòmica. En la mateixa direcció, el grup ha traslladat a Torrelles la necessitat de pensar en la Lleida dels 200.000 habitants, de les oportunitats, més gran, més industrial i que assumeixi la seva capitalitat més enllà del sector agroalimentari.

Pel que fa al model comercial, Junts aposta fermament per un centre comercial dins la trama urbana, tot recordant la localització privilegiada de la ciutat de Lleida i que és l’única de l’Estat amb més de 60.000 habitants que encara no disposa d’un complex comercial. El grup municipal i PIMEC també coincideixen en la importància de fomentar mesures per fer front a preocupacions transversals per al desenvolupament econòmic i empresarial, com ara l’accés a l’habitatge, l’educació i les oportunitats laborals a la ciutat, sobretot pel que fa a la retenció i captació de talent. Amb tot plegat, Junts considera vital emprendre aquestes iniciatives per incidir en la capitalitat de Lleida més enllà de l’agroalimentària.

← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida