Junts reclama la revisió de les assegurances agràries per als agricultors i cooperatives afectades per les pluges

Junts reclama la revisió de les assegurances agràries per als agricultors i cooperatives afectades per les pluges

dimarts 09 de juliol 2024

Representants de la formació visiten alguns camps afectats per les tempestes al Segrià


Una delegació de Junts per Catalunya, liderada per Joan Carles Miró, cap de llista a Torres de Segre, juntament amb Isidre Gavín, diputat al Congrés, i Violant Cervera, cap de llista a la Paeria de Lleida, han visitat diverses finques afectades per vents, pedra i fins i tot un petit tornado que ha causat devastació als camps del Segrià. La comitiva ha exposat la seva intenció de reclamar una revisió de les assegurances agràries per ajudar els agricultors afectats per aquesta situació crítica.

La visita ha permès als representants observar de primera mà els greus danys en els conreus de fruita i altres cultius de temporada, afectats per les pluges torrencials. Els representants han constatat la situació crítica dels agricultors, que no només han de lidiar amb els danys causats per les tempestes, sinó també amb els costos creixents de les assegurances agràries derivats d'aquestes adversitats.

"El pagès ha de suportar-ho tot, sovint mal pagat, i amb les assegurances que els pugen els preus cada any a causa dels sinistres," ha explicat Joan Carles Miró. "Molts no poden assegurar completament les seves collites perquè els costos són inassumibles. Això no pot continuar així."

Isidre Gavín ha subratllat la necessitat d'adoptar mesures urgents per pal·liar els efectes de les pluges i ha fet una crida a les administracions per actuar amb celeritat i eficàcia. "El futur dels agricultors i la sostenibilitat del territori depenen d'una resposta adequada a aquesta situació crítica.". A més a més, Gavín ha posat de relleu que les cooperatives es veuen greument afectades per la notable reducció en el volum de producció, afectant severament els seus ingressos planificats, especialment quan ja han iniciat la campanya amb personal contractat i costos fixes elevats.

Els representants de Junts per Catalunya han insistit en la necessitat de revisar el sistema d'assegurances agràries per garantir que els agricultors puguin protegir les seves collites sense haver de fer front a costos desorbitats.

← Tornar
© JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
JUNTS PER CATALUNYA LLEIDA LLEIDA, Lleida