La CUP Lleida denuncia les "amenaces de l'extrema dreta" i proposa "un pacte antifeixista a la Paeria"

La CUP Lleida denuncia les "amenaces de l'extrema dreta" i proposa "un pacte antifeixista a la Paeria"

dimarts 23 de maig 2023

Aquest matí ha tingut lloc la compareixença de la CUP Lleida davant Monument de commemoració a les víctimes del Liceu Escolar (plaça de les Comèdies), des de la qual s'han denunciat les "amenaces de l'extrema dreta" a la vegada que proposat "un pacte antifeixista a la Paeria" per aquestes properes eleccions municipals.

D'aquesta manera, han manifestat que "hi ha la possibilitat que aquest 28 de maig es presentin arreu partits que segueixen el moviment d'extrema dreta i puguin arribar a tenir cabuda dins les nostres institucions. Ens neguem al fet que qui va en contra dels drets humans pugui decidir sobre cap aspecte que afecti el dia a dia dels i les Ileidatanes". Així, han explicat que "no s'ha de confondre la Ilibertat d'expressió en donar ales al feixisme. Sota el paraigua de la Ilibertat d'expressió no hi cap la Ilibertat per difondre discursos d'odi contra sectors de la nostra societat". Amb aquesta raó, segons la CUP "és indispensable no normalizar la presència de partits polítics, confluències i organizacions susceptibles de ser d'extrema dreta a les nostres institucions i carrers".

Pacte antifeixista

La CUP Lleida ha definit l'objecte del pacte en "establir els límits de les relacions amb moviments i partits d'extrema dreta, així com pactar la no participació d'aquests en esdeveniments, programacions, confluències i acords de govern".

D'acord amb aquests motius, han enumerat en 10 els acords que es defineixen a continuació:

  1. "No convidar ni rebre a partits o moviments d'extrema dreta en esdeveniments que tinguin a veure amb la campanya electoral o les accions del futur govern municipal"

  2. "Acordem vetllar per la creació de protocols i estratègies internes que lluitin contra discursos i actituds d'odi, racistes i feixistes. Aixi, també treballarem per donar una resposta contundent i unitária a aquestes".

  3. "Crear la Taula de seguiment del Pacte on es vetllarà pel seguiment d'aquest pacte i tots els acords inclosos".

  4. "No assolir pactes de no-agressio amb l'extrema dreta, ni per les eleccions municipals ni després si aquests aconsegueixen representació al plenari municipal. L'acció coordinada i l'aïllament és la millor estratègia per minimizar el discurs d'odi en espais de representació pública".

  5. "No participar de governs on participin partits ni confluències d'extrema dreta i tampoc d'estratègies per provocar un canvi de govern municipal on aquests partits formin part de manera directa o indirecta. No acceptarem els vots ni abstencions pactats de l'extrema dreta per conformar majories ni assolir l'alcaldia".

  6. "Acordem treballar per crear i posar en funcionament mecanismes a nivell institucional per limitar la participació d'aquests grups e espais representatius no regulats per cap norma. Alhora, estudarem la creació de mecanismes locals per minimitzar la seva presência publica e aquells espais on la llei permet la presência d'aquests partits".

  7. "En cas que partits d'extrema dreta proposin mocions al Ple Municipal, no donarem suport a cap iniciativa política presentada per aquests grups independentment dels objectius o tematiques d'aquests acords".

  8. "No signar cap mena de pacte que debiliti l'espai democràtic promovent l'odi, la segregació i el prejudici, sigui de l'índole o format que sigui".

  9. "No compartir cap mena de discurs d'odi que vulneri els drets de les Ileidatanes i Ileidatanes i no tolerar cap acció que s'hi encamini".

  10. "Dedicar el nostre treball, temps, habilitats, recursos i energies en promoure espais de pau i justícia social a la nostra societat Ileidatana, antidot real davant del creixement de les desigualtats, l'odi i el feixisme".

← Tornar
© CUP - Candidatura d'Unitat Popular · Tots els drets reservats · Avís legal ·