La CUP demana dotar de radiologia el CAP de les Borges Blanques

La CUP demana dotar de radiologia el CAP de les Borges Blanques

divendres 15 de setembre 2023

La Candidatura d’Unitat Popular ha presentat avui una proposta de resolució al Parlament de Catalunya per sol·licitar la incorporació del servei de radiologia al CAP de les Borges Blanques


Per posar-nos en context , la CUP ha fet arribar com, l'any 2007, la consellera de Salut, Marina Geli, va anunciar que el nou CAP que es planificava a les Borges tindria radiologia, un compromís que es va repetir el 2008, quan es va presentar el projecte final a la població, i el 2009, quan el Govern explicava que el CAP que es construïa incorporaria serveis de radiografies i de rehabilitació, que fins llavors es feia en un centre extern.

El 2010 es va inaugurar l'edifici i, a més d'urgències, pediatria, medicina general, transport sanitari i odontologia, incloïa rehabilitació, salut pública i salut mental. Radiologia es va dir que s'incorporaria el gener del 2011, però el moment coincidia amb l’època de retallades en la sanitat pública. El desembre del 2010 va entrar Boi Ruiz com a conseller i, malgrat tot, al cap de pocs mesos el Govern va adjudicar a l’empresa Siemens la compra d'equips de radiologia per a la presó de Puig de les Basses i els CAP de Balaguer i les Borges, per un import total de 499.000 euros. Al CAP de les Borges, però, ja no van arribar.

Segons informacions aparegudes en premsa aquest 6 de setembre: “El Servei Català de Salut diu que les 5.000 radiografies que podria generar la població que depèn del CAP de les Borges no són suficients per disposar d’aquest servei, promès l’any 2010 amb la construcció del nou CAP.”

És per això que la CUP denuncia que el departament prioritzi la “rendibilitat”  tot considerant que els 16.000 habitants que depenen del CAP de les Borges no siguin suficients per aquest servei oblidant aspectes socials.

El partit han demanat que la Generalitat incorpori un serveis de radiografies al CAP de les Borges Blanques tal i com es va planificar, i establir, l’any 2007 i que es dugui a terme d’immediat reunió entre l’Ajuntament de les Borges Blanques, Consell Comarcal de les Garrigues i Generalitat de Catalunya per abordar aquesta situació.

← Tornar
© CUP - Candidatura d'Unitat Popular · Tots els drets reservats · Avís legal ·