Mínguez: “Feijóo menteix amb les pensions. El 23J no pot guanyar la mentida”

PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040

Mínguez: “Feijóo menteix amb les pensions. El 23J no pot guanyar la mentida”

dimecres 19 de juliol 2023

La candidata del PSC per Lleida, Pirineu i Aran, Montse Mínguez, ha afirmat avui que “el senyor Feijóo menteix amb les pensions, com en pràcticament tot el que diu. Inclús quan se li planteja la veritat i la realitat cara a cara, no té la capacitat ni de penedir-se’n. El 23 de juliol no pot guanyar la mentida, és necessària i urgent una concentració del vot per evitar que ens governi un mentider compulsiu”.

Mínguez, que ha visitat avui el Casal de la Gent Gran de Balaguer amb l’alcaldessa de la ciutat, Lorena González, ha sentenciat que “la única veritat sobre les pensions és que ha estat amb un Govern de progrés presidit per Pedro Sánchez, que s’han pujat un 8,5% i que s’ha fet de manera que es garanteix que la guardiola de les pensions estigui plena i sigui sostenible, ho avala la comissió europea, el Congrés i institucions internacionals”.

La candidata socialista ha assegurat que “malgrat el soroll que fa la dreta del PP i la seva costella – Vox – mai cap govern del PP va revaloritzar les pensions conforme a l’IPC ni va votar a favor de la revalorització que sí ha entomat el govern de Pedro Sánchez. És més, va votar en contra al Pacte de Toledo al 2021 i al 2023”. Per tant, ha dit, “la mentida no pot tenir ni excuses ni vots que l’excusin; els vots i la confiança han de ser per qui se l’ha guanyat garantint pensions i salaris dignes”.

Mínguez ha recordat que “els més de 100.000 persones jubilades de les Terres de Lleida, més de 3.000 a Balaguer, reben avui una pensió mitjana que supera els 1.200 euros. Amb el model del PP i la reforma que va fer al 2013, amb una pujada congelada al 0,25%, en cinc anys l’augment hauria estat de 12 euros”.

“Els nostres avis i àvies, la nostra gent gran, la que ha estat treballant tota la vida es mereixen el que s’han guanyat. I les noves generacions, igualment, es mereixen saber que en el seu futur tindran també allò que els pertoca per dret”, ha conclòs Mínguez.

← Tornar
© PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040