El Parlament constitueix el Grup de Treball sobre la situació dels bombers voluntaris

PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040

El Parlament constitueix el Grup de Treball sobre la situació dels bombers voluntaris

dimecres 20 de setembre 2023

La Comissió d'Interior del Parlament de Catalunya ha constituït aquest dimecres el Grup de Treball d'anàlisi de la situació dels bombers voluntaris de Catalunya, a proposta del Grup Socialistes i Units per Avançar.

El grup tindrà com a representant a la diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran Judith Alcalà, i el seu objectiu serà analitzar l'estat actual del cos i avançar en les millores necessàries que garanteixin les condicions laborals i de seguretat que requereixen els bombers voluntaris.

La diputada Judith Alcalà ha celebrat "que la primera comissió d'inici del curs polític comenci amb la constitució del Grup de Treball d'anàlisi de la situació dels bombers voluntaris". "Parlem d'un col·lectiu que suposa el 50% dels recursos humans de què disposa els Bombers de la Generalitat", ha destacat, i ha recordat que "després dels fets ocorreguts aquest passat estiu, en què després d'una reunió amb la Direcció General de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament van assegurar sentir-se maltractats i van declarar els parcs de bombers voluntaris com a no operatius, calia donar resposta i solucions". A més, Judith Alcalà ha afegit que "aquest Grup de Treball era necessari i imprescindible, donat que ja feia temps que denunciàvem amb preguntes al ple, amb interpel·lacions i amb propostes de resolució la situació que patia i pateixen els BBVV de Catalunya, i ja dèiem que no acabarien bé". "I no ens vam equivocar, el temps ens ha donat un altre cop la raó", ha sentenciat. 

Per això, Alcalà ha dit que "aquest Grup de Treball ha de comptar amb tots els actors actius en la prevenció i extinció d'incendis per tal d'avançar en què s'ha de fer per regularitzar la situació de les bomberes i bombers voluntaris", i ha conclòs que "cal progressar cap a un model de bomberes i bombers de la Generalitat que contempli la situació actual dels boscos, el canvi climàtic, la prevenció de riscos laborals, i les cobertures mèdiques, garantint la situació de protecció i seguretats de les i els bombers voluntaris".

← Tornar
© PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040