Ordeig: “És intolerable que dels 385 pisos que el Govern compra per lloguer social no en destini cap a Lleida, Pirineu i Aran"

PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040

Ordeig: “És intolerable que dels 385 pisos que el Govern compra per lloguer social no en destini cap a Lleida, Pirineu i Aran"

divendres 17 de novembre 2023

El diputat del PSC per les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “és absolutament intolerable que el govern de la Generalitat no destini ni un sol dels 385 pisos que adquireix per a lloguer social a Lleida, ni al Pirineu ni a l’Aran”. Ordeig ha explicat que “el passat octubre, l’executiu anunciava la compra d’aquests habitatges i ara sabem que estan situats a Salt, Vilanova i la Geltrú, Constantí, Reus i Barcelona. Un cop més, deixen el nostre territori relegat al calaix de l’oblit”.

Per això, el Grup Parlamentari Socialista ha registrat unes preguntes amb l’objectiu que “el govern doni les explicacions corresponents davant el que veiem clarament com un menyspreu més al nostre territori i, si més no, expliqui si té alguna previsió d’adquirir habitatges per a lloguer social a Lleida i el Pirineu” i ha afegit que “sent la província més extensa i amb menys densitat de població, no és de rebut trobar-nos amb l’enèsim menyspreu de la Generalitat a un territori al que a més retalla oportunitats d’habitatge”.

Per la seva banda, l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha posat de relleu que "reclamem a la Generalitat que s’impliqui a l’hora d’augmentar la borsa municipal d’habitatge a Lleida”. En aquest sentit, ha dit, “per al govern municipal és una prioritat i per això ja hem posat a disposició de la mateixa Generalitat solars per construir fins a 400 pisos de protecció oficial. Hem aprovat bonificacions fiscals per rehabilitar pisos al Centre Històric perquè hi vagin a viure famílies i joves i preveiem incrementar un 43% l’oferta de lloguer assequible en tres anys. I ara també demanem a la Generalitat que s’hi posi i que sigui empàtica amb Lleida, com a segona capital de Catalunya."

← Tornar
© PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya · Tots els drets reservats · Avís legal ·
PSC - Partit dels Socialistes de Catalunya Avinguda Blondel, 19 · 25002 LLEIDA, Lleida · Tel: 973 279 040