⏯️ La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida pregunta a les formacions polítiques lleidatanes els seus compromisos en matèria de cooperació, pau i drets humans

COORDINADORA D'ONG I AMS DE LLEIDA Doctor Combelles 11 · 25003 Lleida · Tel: 973 268 278

⏯️ La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida pregunta a les formacions polítiques lleidatanes els seus compromisos en matèria de cooperació, pau i drets humans

dimecres 24 de maig 2023

En el marc de la campanya “La Vida al Centre” i amb motiu de les eleccions municipals del pròxim 28 de maig, entrevistem als representants de les candidatures que es presenten a les eleccions municipals i han acceptat la nostra invitació.

L'objectiu d'aquestes entrevistes és conèixer de primera mà les propostes que cadascuna de les formacions polítiques presenten en relació amb les demandes de les entitats i organitzacions del sector. Els vídeos es compartiran al llarg d’aquests dies de campanya electoral a través dels canals de comunicació de la Coordinadora perquè els ciutadans i ciutadanes puguin saber els compromisos de les candidatures en matèria de cooperació, pau i drets humans.

En quatre blocs temàtics, abordem les propostes polítiques de cada candidatura sobre cooperació internacional, cultura de la pau, habitatge, feminisme, Economia Social i Solidària, justícia climàtica, justícia social i antiracisme. La Coordinadora considerem tots aquests punts de vital importància de cara a les pròximes eleccions municipals i fem una crida perquè siguin prioritaris en les accions del futur govern municipal.

Per les entrevistes comptem amb representants polítics d’Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal (ERC-AM), del Partit dels Socialistes de Catalunya - Units - Candidatura de progrés (PSC-Units-CP), de Junts per Catalunya Lleida - Compromís Municipal (CM), del Comú de Lleida - Confluència (Comúdelleida-C), de la Candidatura d’Unitat Popular Lleida - Alternativa Municipalista (CUP - AMUNT), de Valents (Valents) i d’Activem Lleida - Ara Pacte Local (Ara PL). La resta de formacions polítiques no van acceptar o no van contestar la invitació.

0,7%, el compromís pendent

El primer bloc de preguntes està centrat en la necessitat d’impulsar més polítiques de cooperació i promoure la cultura de la pau des de l’Ajuntament de Lleida. En aquest sentit, l’últim estudi del Fons català de Cooperació demostra que el 80% de la població lleidatana està d’acord en destinar el 0,7% dels ingressos municipals en Ajut Oficial al Desenvolupament i un 79% està bastant o molt preocupada per la realitat dels països econòmicament empobrits d’arreu del món.

Per tot això, la Coordinadora demanem a totes les candidatures a la Paeria de Lleida que es comprometin a augmentar els recursos destinats a la cooperació municipalista fins a aconseguir com a mínim el 0,7% del pressupost l’any 2030 i a desenvolupar polítiques públiques per una cooperació transformadora i per la defensa dels drets humans (DH) i els drets humans de les dones (DHD).

← Tornar
© COORDINADORA D'ONG I AMS DE LLEIDA · Tots els drets reservats · Avís legal ·
COORDINADORA D'ONG I AMS DE LLEIDA Doctor Combelles 11 · 25003 Lleida · Tel: 973 268 278