Com triar la millor extraescolar?

Com triar la millor extraescolar?

dimecres 17 de octubre 2018

Què són les extraescolars?
Les activitats extraescolars són aquelles que tenen a lloc fora de l’horari de classe i que complementen la formació dels infants i dels joves.

De vegades es desenvolupen en els mateixos centres formatius i, en altres ocasions, en altres espais públics i privats.

Les més comunes giren al voltant de l’aprenentatge d’idiomes, els esports o la música, tot i que arreu se’n troba de molts altres tipus.

Quantes extraescolars pot fer un infant o adolescent?
Vet aquí ‘la caixa dels trons’! Els experts en educació infantil no tenen una resposta unànime a aquesta pregunta. Però el més habitual és entre 3 i 4 hores setmanals.

És molt important no sobrecarregar als nostres fills i filles! I recordar que en gran mesura l’aprenentatge mai està renyit amb jugar i passar-s’ho bé!

No hi ha cap edat concreta per començar a gaudir de les extraescolars

Quins són els beneficis de fer activitats extraescolars?

  • Ampliar coneixements i d’atendre sensibilitats que no sempre es contemplen o no es poden desenvolupar a l’aula.
  • Reforçar els mètodes d’estudis així com els valors i les pautes socials.
  • Desenvolupar-se amb noves situacions: nous professors, nou alumnat, nou entorn.
  • Despertar la possibilitat de descobrir nous interessos i noves habilitats.
  • Fer nous amics i amigues.
  • Conèixer-se millor a un mateix.

Important: Les extraescolars no s’han d’entendre com un pàrquingper a nens! És evident que ajuden a consolidar la vida laboral, però aquesta no ha de ser l’única raó per apuntar un infant o un adolescent a una activitat

Com triem les extraescolars?

  • Escoltem-los! El primer que hem de tenir clar és que aquestes activitats han d’interessar a l’infant o a l’adolescent en concret, ja que així  s’assegura l’aprofitament al màxim. Cal escoltar i pactar amb ells tenint en compte les seves necessitats.
  • Talents i gustos. Cada nen, cada , i cada adolescent, és un món, i per aquest motiu és recomanable escollir l’extraescolars tenint present els seus gustos, les seves habilitats i els aspectes acadèmics a millorar. No s’hi val que apuntem als nostres fills i filles a les activitats que nosaltres haguéssim volgut fer d’infants!
  • Cada activitat, adequada a una edat. No vulguem fer créixer massa ràpid als infants o als adolescents! Les extraescolars que realitzin han d’assegurar la seva autoestima i la confiança en ells mateixos, i s’han d’adaptar a la seva edat. En cas de voler anar massa ràpid, aquestes poden causar frustració o rebuig.
  • Temps d’escola, temps d’extraescolar i temps de jugar. Les extraescolars no haurien d’omplir tota la tarda dels petits. En general, el més recomanable seria practicar-se dos dies a la setmana i no més d’una hora i mitja cada vegada.
← Tornar
© General d'Estudis · Tots els drets reservats · Avís legal ·
GENERAL D'ESTUDIS Alcalde Costa, 18 · 25002 LLEIDA · Tel: 973 280 888