Què és l’ACTIC i per a què serveix?

Què és l’ACTIC i per a què serveix?

dimecres 20 de març 2019

Has sentit mai a parlar de l’ACTIC? Et sona que té quelcom a veure amb la informàtica i l’entorn digital, però mai ningú s’ha parat a explicar-te de què tracta exactament i per a què serveix?

Te’n fem 5 cèntims!

Els objectius principals de l’ACTIC

  • Promoure la capacitació digital de la ciutadania per tal d’assolir una societat del coneixement inclusiva, dinàmica i competitiva.
  • Contribuir al foment de la formació en competències en l’ús de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Què s’avalua exactament?

Els entorns de treball a què es refereixen els continguts de l’ACTIC inclouen els ordinadors personals clàssics i el conjunt d’eines TIC (per exemple, les tauletes, els telèfons mòbils, els sistemes GPS, etc.)

L’ACTIC avalua la competència digital de la persona i no les habilitats en l’ús de productes concrets (ja es tracti de maquinari o de programari). Incorpora el coneixement de conceptes essencials relatius a la societat de la informació, la societat en xarxa i la cultura digital. Un element fonamental que inclou són les bones pràctiques (orientades a l’eficiència, l’ergonomia, el medi ambient i el respecte als drets i al treball de les altres persones).

L’ACTIC entén les competències digitals com unes capacitats genèriques a partir de les quals la persona pot aprendre constantment i adaptar-se de manera dinàmica a un entorn canviant.

I què t’oferim, a General d’Estudis?

Tant pots gaudir de cursos de preparació a qualsevol dels tres nivells de dificultat (formació individual o en grup), o bé pots escollir les nostres instal·lacions com a centre col·laborador oficial on realitzar les proves.

← Tornar
© General d'Estudis · Tots els drets reservats · Avís legal ·
GENERAL D'ESTUDIS Alcalde Costa, 18 · 25002 LLEIDA · Tel: 973 280 888