Claus per treballar la motivació

Claus per treballar la motivació

dimecres 17 de abril 2019

En la vida laboral, en els estudis, en la vida social, en la familiar, en la relació amb un mateix, etc., la motivació és un aspecte definitiu per mantenir-nos actius, gaudir d’allò que fem i proposar-nos nous reptes i possibilitats de creixement.

Per aquest motiu, és tan important conèixer-la i treballar-la des de ja, sigui quina sigui la nostra edat, feina, estudis i capacitats. Tenir una actitud motivada no només ens ajudarà a aprofitar el màxim la nostra formació i experiència, sinó que és un factor clau per trobar feina i desenvolupar-la amb èxit.

Tipus de motivació
Escriptors com Bernard Weiner mantenen la tesi que existeixen dos tipus de motivacions: la intrínseca i l’extrínseca.

La primera té com a objectiu l’interès personal en realitzar-la; per tant, no necessita estímuls externs (com podria ser la remuneració econòmica o el prestigi social).
La segona es basa, en canvi, en factors exteriors que no són correlatius de manera natural.

És molt important mantenir alta la motivació intrínseca, la que depèn de nosaltres mateixos, la que ens fa humans i creatius. Conèixer quins són els motius que ens motiven ens servirà per entendre perquè prenem les eleccions que prenem i enfrontar-nos a la realitat.

Algunes claus per motivar-se un mateix

  1. Pensar sempre en positiu. Els pensaments que tenim influencien sense remei en el nostre dia a dia. Mantenir una visió positiva en totes les situacions farà que siguem capaços d’assumir noves metes.
  2. Projectar-se: imaginat aconseguint els teus propòsits. És important, per mantenir la motivació, visualitzar-se mentalment sobre el resultat que volem aconseguir.
  3. Ser tenaç. Trenquem amb la mandra i no ens permetem ‘acomodar’ més del compte. Un dia poder fallar als nostres propòsits, dos, no!
  4. Sana competència. La competència ben entesa entre companys de feina, companys estudis o amistats, pot ser útil per incentivar-nos a seguir lluitant pels nostres objectius. Per aquest motiu és important compartir amb ells les inquietuds, les passes que donem i els objectius assolits.
  5. Ull amb els baixons! Aconseguir qualsevol repte és un camí llarg, i en el decurs d’aquests és normal sofrir alguns baixons. Aquests, però, no són cap derrota, i ens han de servir per analitzar-los i seguir creixent.
  6. La motivació: en forma. És molt important comptar amb un llistat de motius que ens facin sentir motivats, així com comptar amb el recolzament de persones de confiança que ens reorientin quan sigui necessari.
  7. El secret està en les petites coses. Els detalls més petits, presents en el dia a dia, són fonts d’inspiració per a les persones motivades. Per aquest motiu cal estar oberts i atents als canvis i les accions que passen al nostre voltant.
← Tornar
© General d'Estudis · Tots els drets reservats · Avís legal ·
GENERAL D'ESTUDIS Alcalde Costa, 18 · 25002 LLEIDA · Tel: 973 280 888