L’Escola d’Estiu de General d’Estudis, activa i més segura que mai

L’Escola d’Estiu de General d’Estudis, activa i més segura que mai

dijous 18 de juny 2020

Des del proper 25 de juny, i fins al 10 de setembre, torna a les aules de General d’Estudis la nostra proposta educativa més fresca i divertida: l’Escola d’Estiu.

Objectius principals
Amb l’acabament del curs escolar, l’aprenentatge dels infants i dels adolescents té molts números per sofrir una baixada de nivell, així com de desdibuixar-se la precisió de tots aquells coneixements i bones pràctiques apreses al llarg dels mesos anteriors a l’aula.

Per tal de ficar remei a aquesta situació, i amb l’objectiu final de normalitzar la formació continua, l’estudi i la consolidació de l’aprenentatge en el dia a dia dels adults del futur, la nostra acadèmia ja ho té tot a punt per l’obertura de classes de l’escola especialitzada en formació estiuenca.

Activitats lúdiques i d’aprenentatge en temps d’alerta sanitària
Enguany, com a novetat i per tal de realitzar les nostres activitats adreçades als infants d’una manera segura i seguint els indicatius del Departament de Salut i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, realitzarem els grups de l’Escola d’Estiu en un màxim de 10 participants comptant amb el monitor (en funció de la grandària de les aules). En la mesura del possible, aquestes activitats i interaccions es restringiran als components de cadascun d’aquests grups.

Entre les mesures higièniques adoptades cal destacar la distància de seguretat de 2 metres entre els membres de les aules, l’ús de mascareta (en funció de l’edat de l’alumnat, i sempre que no es puguin mantenir els metres de distància) i la neteja de l’instrumentari comú abans i després de cada ús. En el cas dels tallers de manualitats, els alumnes enguany treballaran amb material totalment individualitzat.

Què és el que t’hi espera?
Si la teva filla/fill, neboda/nebot, neta/nét o veïna/veí té entre 4 i 13 anys, està de sort! Compleix els requisits per gaudir de les avantatges formatives de la nostra Escola d’Estiu!

Aquestes aules d’estudi estan dirigides a tots els infants i adolescents, i per tant, volen arribar al nostre alumnat en actiu, i també a totes les nenes, nens i joves d’arreu que els hi pugui ser d’utilitat.

Entre la seva oferta d’activitats d’aprenentatge i de lleure, oferim les següents propostes:

  • Fem els deures. En aquesta activitat, l’alumnat podrà realitzar els quadernets i les tasques d’estiu indicades des de l’escola o des de l’institut, i ho farà sota la tutorització i el recolzament del nostre professorat.
     
  • Reforç de setembre. Seguint en la línia de l’activitat anterior, en aquesta específicament tots els esforços es dirigiran a aclarir dubtes i confusions de l’alumnat davant de les assignatures que els són dificultoses o que no han superat amb èxit. Dins d’aquesta proposta també s’hi poden acollir els alumnes que han d’aprovar assignatures pendents i necessàries per passar de curs.
     
  • Anglès. L’alumnat, de la mà del nostre professorat d’anglès, enfortirà el seu coneixement de la llengua anglesa per tal de que es pugui expressar còmodament, i amb seguretat, de manera escrita i parlada.
     
  • Informàtica. El nostre centre ofereix a l’alumnat més jove un seguit de divertides i efectives classes d’informàtica que asseguraran la familiarització i l’agilitat en l’entorn virtual de les TIC i en el seu programari més habitual.
     
  • Mecanografia. Amb el domini de les tècniques de mecanografia, els infants i els adolescents asseguraran la bona col·lecció de les seves mans al teclat, augmentaran el número de pulsacions per minut i aconseguiran la perfecta connexió de cos i de ment a l’hora d’escriure amb teclat.
     
  • Cal·ligrafia. La bona col·locació del llapis als dits, i el bon dibuix de les lletres, els números i els signes, són passos fonamentals per la bona comunicació escrita de l’alumnat: evita confusions gramaticals, i dóna la claredat i la pulcritud suficients per tal de facilitar la transmissió de missatges escrits a mà. Una eina idea per l’alumnat que s’inicia en el món de l’escriptura.
     
  • Tècniques d’estudi. Amb el domini d’aquests coneixements específics, els més joves sabran com optimitzar el seu temps a l’hora de realitzar projectes, treballs escrits/audiovisuals, presentacions i estudiar per superar amb èxit les avaluacions.
     
  • Manualitats. El despertar de la creativitat és un pas fonamental en l’educació de petits i grans, ja que determinarà les seves habilitats personals, socials i professionals del futur. Per tant, i tal com si un joc fos, incorporem a la nostra oferta d’activitats estiuenques els treballs manuals amb tot tipus de materials de fàcil maneig i segurs (des de papers amb tot tipus d’acabats, pintures no tòxiques, enganxines, cordills, plastificacions, gomes, etc.)
     
  • Tallers temàtics. Seguint la línia de l’activitat anterior, la nostra Escola d’Estiu torna a incorporar els tallers temàtics en la seva oferta, ja que considerem que una temàtica d’estudi es comprèn amb major facilitat d’una manera transversal i pluridisciplinària. Així doncs, combinem tot tipus de materials docents  per tal de fonamentar el coneixements dels alumnes: llibres, revistes i materials audiovisuals; debats, jocs per equips, projeccions, exposicions a classe, etc.
← Tornar
© General d'Estudis · Tots els drets reservats · Avís legal ·
GENERAL D'ESTUDIS Alcalde Costa, 18 · 25002 LLEIDA · Tel: 973 280 888