Trabeculectomia

Tel: 973 245 380
ILO OFTALMOLOGIA Dr, Fleming,14 · 25006 Lleida, Lleida · Tel: 973 245 380

Trabeculectomia

Què és? Quan es realitza?

Què és?

La trabeculectomia és la cirurgia de drenatge del humor aquós per aconseguir nivells acceptables de pressió ocular.

Quan es realitza?

Està indicada en el tractament del glaucoma per reduir la pressió intraocular, quan el tractament amb fàrmacs hipotensors no és suficient i la malaltia avança.

Objectius

La cirurgia del glaucoma té com a objectiu fer baixar la pressió ocular per intentar disminuir el dany progressiu de les fibres del nervi òptic. En general, les tècniques que més s’utilitzen intenten facilitar la sortida de l’humor aquós fora de l’ull. Per aconseguir-ho, s’obren noves vies de drenatge que supleixen la reixeta obstruïda.

El benefici que s’espera aconseguir és preservar la visió en controlar la pressió ocular a valors segurs. No existeix una xifra màgica del valor de pressió ocular que sigui segura per a tots els pacients. En cada pacient una pressió ocular adequada és aquella que impedeix el progrés de la mort de les fibres del nervi òptic. Fins i tot amb una cirurgia perfecta, pot ser que la pressió no disminueixi a nivells segurs o disminueixi i després es descompensi.

 

Riscs

Tota intervenció quirúrgica comporta algun tipus de risc. Tot i trobar-nos davant d’una tècnica d’eficàcia suficientment contrastada en un gran número de pacients, no està exempta de potencials complicacions, com ara:

Fracàs del drenatge de l’humor aquós
Hemorràgia intraocular
Augment agut de la pressió ocular
Endoftalmitis infecciosa

 

Què és? Quan es realitza? Objectius

← Tornar
© ILO Oftalmologia · Tots els drets reservats · Avís legal ·
ILO OFTALMOLOGIA Dr, Fleming,14 · 25006 Lleida, Lleida · Tel: 973 245 380