La Manreana Parc rememora els oficis antics

La Manreana Parc rememora els oficis antics

dimecres 20 de novembre 2019
La Manreana Parc rememora els oficis antics

Després de la celebració del Castahalloween amb gairebé 500 visitants i molt bones valoracions de les famílies, La Manreana Parc segueix amb el calendari d’activitats extraordinàries els propers 23 i 24 de novembre, quan tindrà lloc el cap de setmana dels Oficis Antics. Durant aquests dos dies, hi haurà diverses activitats adaptades per a tots els públics, com tallers i demostracions basats en més de 10 oficis antics la majoria desapareguts. La voluntat de l'orgnització és dignificar les tradicions, la pagesia i les festes tradicionals catalanes.

Els oficis que recuperarem i amb els quals podrà interactuar son:

  • Traginer de Nulles: Amb un tradicional carro antic podreu donar tombs pel parc i veure’l des d’una altra perspectiva.
  • Ferrador (Ton d’Àger i Eduard de Juneda): Veureu en directe i de manera propera la manera de treballar del sabater i podòleg dels cavalls.  
  • Fuster (talla Pelé): Podreu gaudir de l’art del tallador de fusta i descobrirem la versatilitat d’aquest material tan utilitzat.
  • Picapedrer (Ivan Egea): L’ofici de treballar la pedra és un dels més antics de la humanitat, veureu la dificultat d’aquest art mil·lenari.
  • Pagesos de les Garrigues: Acompanyareu el pagès a collir les nostres olives i les prepararem per posar-les en conserva.
  • Saboneres de Montgai: Coneixereu com es feia el sabó d’abans amb les diverses tècniques, i us en podreu emportar una mostra a casa.
  • Cisteller (Pere’l gatxes): Observareu les mans de l’artesà que, amb moviments precisos i repetitius, van teixint. Un espectacle per als ulls.
  • Mandongueres de Juneda: Podreu veure i ajudar a fer les tasques relacionades amb la carn de porc i tastar-la: llonganisses, botifarres, fuets...
  • Llauner i perfumista (L’Estanis, l’home dels oficis): Mitjançant les seves històries i el seu carro/museu de butxaca coneixerem aquests dos oficis.
  • Bufons i malabaristes: A l’edat mitjana eren els encarregats de divertir els reis i la cort. Tindreu la possibilitat de gaudir d’uns artistes la mar de simpàtics.

A banda també visitarà el Parc la Manri, la mascota de la Manreana. La propera activitat de 'Busca el tió' (6, 7, 8, 14 i 15 de desembre) està cridada a ser un altra de les activitats estrelles de la programació anual.

La Manreana Parc va obrir el passat mes de setembre i ja acumula més 1.200 visitants en 2 mesos! Cada cap de setmana i festiu s’ofereixen activitats guiades teatralitzades on els visitants poden conèixer les tasques de la granja i les curiositats dels animals salvatges. A més d’un mercadet de productes, tombs en poni i dinar de bufet lliure. A banda de les activitats els visitants poden conèixer les més de 50 espècies d’animals que viuen al parc.

www.lamanreana.com podreu trobar informació, descomptes i reservar les entrades.

← Tornar