Alemany, premiat amb vuit estrelles als 'Great Taste Awards’, els Oscar de l’alimentació gourmet

Tel: 973 438 072
ALEMANY C/. Barcelona, 4 · 25610 OS DE BALAGUER, Lleida · Tel: 973 438 072
Localització

Alemany, premiat amb vuit estrelles als 'Great Taste Awards’, els Oscar de l’alimentació gourmet

dilluns 06 de agost 2018

L’empresa d’Os de Balaguer Torrons i Mel Alemany ha estat premiada amb vuit estrelles als premis internacionals ‘Great Taste Awards', celebrats recentment a Londres, i considerats els Oscar de l’alimentació gourmet. Alemany ha rebut el reconeixement per quatre productes diferents: dos estrelles pel seu agredolç amb mel de taronger (l’últim producte que ha tret al mercat), dos pel torró dur imperial, dos per les ametlles xocolatades i 1 per la mel d’espígol i per la mel amb crema d’avellana, que ja va ser premiada el 2014.

Alemany ha rebut dues estrelles pel seu agredolç amb mel de taronger que, juntament amb l’agredolç amb mel de castanyer, són dos productes presentats l’octubre de 2017 que formen part de l’estratègia de creixement de l’empresa, basada en la innovació i en la pedagogia per aplicar nous usos a la mel. Es tracta d’un projecte cooperatiu de Torrons i Mel Alemany (Os de Balaguer, La Noguera) i Vinagres Badia (Mollerussa, El Pla d’Urgell). La cinquena generació d’aquestes dues empreses familiars, liderades per Ferran Alemany Judit i Marta Badia (respectivament) s’han aliat per crear un nou producte, cadascun sota la seva marca, mantenint la seva essència tradicional.

L’altre producte que s’ha presentat recentment, les ametlles xocolatades, també han rebut dues estrelles. Elaborades amb fruit secs de proximitat i una selecció de la millor mel de romaní del Montsec, es troben dins de la gamma gourmet de Torrons i Mel Alemany.

En el cas del torró dur imperial, es tracta d’un dels productes diferencials que comercialitza Torrons i Mel Alemany. Elaborat en base a una recepta del segle XIX que atorga a la pasta un blanc característic. Una cocció lenta, fruits secs de proximitat i una mel de romaní molt seleccionada són part d’un secret que dóna un gust característic i diferenciat al torró. La recepta data del 1879 quan l’àvia Mundeta va crear un caramel de mel i fruits secs i d’allí en va sortir el primer torró. Des d’aleshores, cinc generacions de la família Alemany han seguit el procés artesanal de l’elaboració del torró.

Amb les vuit estrelles d’aquesta edició, Torrons i Mel Alemany s’ha convertit en la segona empresa de l’Estat espanyol que acumula més guardons. L’any 2017 va ser la firma amb més premis. Els Great Taste Awards se celebren des de fa 24 anys al Regne Unit i distingeixen amb una, dues o tres estrelles els productes alimentaris i begudes. En el tast, un jurat format per 500 experts (crítics gastronòmics, xefs, restauradors, productors, escriptors i periodistes) puntua a cegues els productes, tenint en compte el sabor, la combinació́ d’ingredients, la textura i l’olor, sense conèixer la marca o el packaging. Tots els productes premiats s’etiqueten amb el segell d’excel·lència Great Taste, que té validesa per a tres anys i està reconegut mundialment.

Torrons i mel amb estrella

Alemany, que participa en els Great Taste Awards des de l’any 2014, ha acumulat 22 guardons en els darrers cinc anys:

Great Taste 2018:

 • Agredolç amb mel de taronger (2 estrelles)
 • Torró dur imperial (2 estrelles)
 • Ametlles xocolatades (2 estrelles)
 • Mel d’espígol (1 estrella)
 • Mel amb crema d'avellana (1 estrella, també premiada el 2014)

Great Taste 2017

 • Torró de crema torrada (3 estrelles)
 • Mel de taronger amb pell de taronja (2 estrelles)
 • Còctel apícola (2 estrelles)
 • Mel de farigola (1 estrella)

Great Taste 2016

 • Mel amb crema d’ametlles (1 estrella)
 • Mel de taronger amb pell de taronja (1 estrella)
 • Mel de castanyer (1 estrella)
 • Torró tou (1 estrella)
 • Torta Imperial (1 estrella)

Great Taste 2014

 • Mel amb crema d’avellana: (1 estrella)
← Tornar
© Alemany · Tots els drets reservats · Avís legal ·
ALEMANY C/. Barcelona, 4 · 25610 OS DE BALAGUER, Lleida · Tel: 973 438 072