Torrons i Mel Alemany recrea un torró del segle XIII amb motiu del sopar medieval del Monestir de les Avellanes

Tel: 973 438 072
ALEMANY C/. Barcelona, 4 · 25610 OS DE BALAGUER, Lleida · Tel: 973 438 072

Torrons i Mel Alemany recrea un torró del segle XIII amb motiu del sopar medieval del Monestir de les Avellanes

dijous 04 de juliol 2019
  • Es presenta en forma de postre i s’ha elaborat segons la documentació aportada per la historiadora Montserrat Cobero, amb mel, oli d’oliva i avellana com a únics ingredients

Torrons i Mel Alemany ha elaborat un torró amb mel, oli i avellanes crues que podria ser l’origen del torró actual. Alemany el presenta com a les postres de la 8a edició del Sopar Medieval del Monestir de les Avellanes, amb el nom de ‘Torrons Melats’ que tindrà lloc el proper dilluns 8 de juliol de 2019 a les 20.30h. Es tracta d’un àpat que s’organitza en el marc de les X Jornades d’Història de l’Església i la religiositat, que enguany tracten l’estudi de la vida diària als monestirs medievals i que porta per títol: “El rigor de les dietes monàstiques medievals”.
 
La recepta d’aquest torró es remunta al segle XIII i ha estat documentada per la historiadora Montserrat Cobero, que reprodueix un àpat festiu del Monestir de Sant Cugat del Vallès, que apareix documentat al costumari de l’entitat, a l’entorn del 1220. Amb les aportacions històriques d’aquest dolç, Alemany ha elaborat una interpretació en forma de postres, que elimina el torrat de les avellanes i hi incorpora l’oli d’oliva i per tant, presenta com a únics ingredients les avellanes crues, saltejades amb oli d’oliva i mel caramelitzada.

Aquest àpat serà el més antic, documentat, que es reproduirà en aquesta activitat de divulgació científica que celebra el Monestir de les Avellanes. L’àpat ha estat dirigit gastronòmicament pel xef Bobby Cabral, del restaurant del Monestir. També un any més compta amb la col·laboració del Forn Farré de Sucs, que reproduirà un pa fet amb el mètode tradicional i emprant farines de blat dur i sègol.

  • RESERVES: 973 43 80 06 o bé avellanes@maristes.org
  • PREU: 20 € (per persona. IVA inclòs)
  • DURANT EL SOPAR: animació amb el Grup de Teatre LA GARBA
  • EN ACABAR EL SOPAR: concert nocturn al claustre amb el grup CORRANDES SÓN CORRANDES
← Tornar
© Alemany · Tots els drets reservats · Avís legal ·
ALEMANY C/. Barcelona, 4 · 25610 OS DE BALAGUER, Lleida · Tel: 973 438 072