El Concurs Digital Infantil d’Aqualia premia set nens i nenes de Lleida

Tel: 900 814 081-900 814 082
AQUALIA C/Albert Lleó, ALMACELLES, Lleida · Tel: 900 814 081-900 814 082

El Concurs Digital Infantil d’Aqualia premia set nens i nenes de Lleida

divendres 25 de novembre 2022

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, acompanyat de la Regidoria d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, el responsable d’Aqualia a Lleida, Joan Casanovas, i el cap de servei de clavegueram, Adrià Garcia, lliuraven ahir a la tarda al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Lleida els guardons als set escolars de Lleida que han resultat premiats en el Concurs Digital Infantil d’Aqualia, que enguany s’ha convocat sota el tema “Aqual i ODS6, al nou repte Aqua-Olímpic”.

En aquesta edició, les Aqua-Olimpíades han servit per explicar als més petits què és l'Agenda 2030 i què són i per a què serveixen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Aquest any el llenç del dibuix consistia a dissenyar una escena de la seva pròpia ciutat Aqua-Olímpica, en què havien de contestar amb èxit, abans de començar a treballar sobre el llenç, tres preguntes relacionades amb la tasca que desenvolupa Aqualia i la seva implicació i exercici a l'hora de cuidar el planeta.

Els premiats en l’edició d’enguany han estat:

  • Biel Martínez Capdevila - Escola Pràctiques II.
  • Pol Alcalà Armengol – Col·legi Sagrada Família.
  • Iván Fernández López – Col·legi Sagrada Família. 
  • Hugo Perera Fiter –  Col·legi Sagrada Família.
  • Núria Farré González -  Col·legi Sagrada Família.
  • Nil Romero Freixanet - Escola Riu Segre.
  • Lluc Català Jiménez - Escola Lestonnac.

Tots ells han rebut com a premi una targeta per a material esportiu de 30 €.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va felicitar tots els guardonats i va destacar la creativitat dels dibuixos presentats. El paer en cap subratllava també la necessitat de fer un ús conscient i un consum responsable de l’aigua. “Precisament enguany les pluges han estat molt minses i ja patim les conseqüències de la forta sequera, amb embassaments en mínims històrics i amb restriccions importants d’aigua en el reg dels nostres cultius, la ramaderia i en usos esportius, entre altres. Som afortunats de poder obrir una aixeta i obtenir aigua de bona qualitat”, ha conclòs el paer en cap.

Pueyo també va agraïr a Aqualia l'aposta per aquest certamen, que s’ha convertit en tot un referent en l’educació en valors, especialment sobre l’ús de l’aigua.

Per la seva banda, el responsable d’Aqualia, Joan Casanovas, explicava que “ens hem quedat gratament sorpresos tant dels coneixements com de la creativitat dels nensi nenes sobre aquest tema i estem molt contents de poder lliurar aquests premis als joves finalistes". “Des d’Aqualia continuarem desenvolupant iniciatives per difondre  el sentit de responsabilitat que el conjunt de la societat ha de desenvolupar respecte l'ús de l'aigua, especialment a través dels més joves”, ha conclòs Casanovas.

El concurs digital infantil s'emmarca en el conjunt d'iniciatives que desenvolupa regularment Aqualia amb col·legis, instituts i centres universitaris per donar a conèixer les fases del cicle de l’aigua i educar en un ús i consum més responsable d’aquest recurs.

← Tornar
© Aqualia · Tots els drets reservats · Avís legal ·
AQUALIA C/Albert Lleó, ALMACELLES, Lleida · Tel: 900 814 081-900 814 082