natura

MUSEU CONCA DELLÀ PARC CRETACI C/ Museu, 4 · 25650 ISONA, Lleida · Tel: 973 665 062

natura

Les roques sedimentàries que afloren en aquesta comarca constitueixen un dels laboratoris de camp més coneguts i visitats pels geòlegs d'arreu del món.
Sobre aquest singular substrat es desenvolupen paisatges majestuosos, sovint poblats per una flora i una fauna de gran valor natural.
La Conca Dellà està envoltada per diferents serralades que la delimiten, a la vegada que la defineixen com una àrea concreta. Així doncs, a l'oest ens trobem amb l'única "frontera" oberta, el riu Noguera Pallaresa. Al nord ens trobem amb les serres de Sant Corneli i l'extensa serra de Boumort, coneguda Reserva Natural de Caça. A l'est, el roc de Benavent amb el coll de Comiols, de pas gairebé obligat per l'entrada a la Conca des de l'antiguitat. A migdia ens trobem amb la imponent serra del Montsec, una veritable escola de les ciències naturals a Catalunya.
Tota la Conca és un esclat de vegetació i fauna singular. Cal destacar una gran quantitat de voltors que sobrevolen aquest espai, així com la presència del gall fer al bosc del Cimadal, on també es pot apreciar una fageda inusual en àrees de la Conca.

← Tornar
© Museu Conca Dellà Parc Cretaci · Tots els drets reservats · Avís legal ·
MUSEU CONCA DELLÀ PARC CRETACI C/ Museu, 4 · 25650 ISONA, Lleida · Tel: 973 665 062