L'AULA DEL MEDI

Tel: 660 61 26 15 / 659 54 23 19
UTXESA Avinguda Pearson s/n · 25170 TORRES DE SEGRE , Lleida · Tel: 660 61 26 15 / 659 54 23 19

L'AULA DEL MEDI

 

Els elements de la natura: Descoberta amb els 5 sentits. Educació Infantil.

El dossier conté un conjunt de fitxes adequades al ni vell escolar en el qual es treballen els conceptes de natural i no natural, viu i no viu i animal i planta. El treball del dossier pot ser previ a la sortida o a posteriori, segons es cregui més adequat.

La sortida està destinada a aprendre a diferenciar els conceptes que es treballen en el dossier però d’una manera més didàctica, més amena i divertida.

Els elements de la natura: Descober ta amb els 5 sentits. Cicle Inicial. És similar a l’anterior però en aquest cicle a part dels conceptes que es treballen en Educació Infantil, s’afegeixen els d’animal salvatge i domèstic. A més, el dossier ja està pensat per a que hagin de llegir, escriure i fer alguna classificació. El treball del dossier també pot ser previ o a posteriori a la sortida de camp. 

Tant en el cas d’Educació Infantil com en el de Cicle Inicial, es recomana que l’activitat es faci a la zona del Riu Segre, on el recorregut és més adequat per aquestes edats. En aquesta zona hi ha un conjunt d’equipaments adequats com els serveis, una zona de pícnic i un parc infantil. Recordem, però, qu e l’activitat és adaptable a Utxesa, on també  es disposa d’equipaments.

Utxesa al complert. Quadern de camp riu Segre i Utxesa. Per a Cicle Mitjà, Cicle Superior i 1er i 2on d’ESO.

En aquest cas es canvia de tipus d’activitat. La sortida s’enfoca a despertar una mica l’esperit científic, observar i investigar ells mateixos els indicis que hi pot haver de fauna, d’influència humana, etc.

El dossier d’aquesta activitat és un quadern de camp, que a diferència de les anteriors activitats s’aconsella om plir-lo durant la sortida. Aquest quadern de camp consta de les següen ts parts: situació, fauna (sobretot aus), vegetació, cursos d’aigua, influència humana i qüestions de recerca. 

El recorregut i la manera de treballar el quadern és diferent segons si es tracta d’un grup de Cicle Mitjà, de Cicle Superior o d’ESO. En tots els cicles la sortida es realitza a Utxesa.

TALLERS COMPLEMENTARIS

Si escolliu fer una activitat de tot el dia els tallers de tarda són els que es descriuen a continuació.

Per Educació Infantil i Cicle Inicial

- Taller de manualitat: realitzem l’empremta d’una fulla recollida duran l’excursió del matí amb argila que s’eixuga a l’aire. Cada nen s’emporta la seva fulla a casa.

- Taller menjadora d’ocells: amb un tetabric fem una menjadora per a ocells. En aquest cas hauran de portar un bric de casa.

- Jocs ambientals: joc de l’alimentació del senglar, joc del reciclatge, ... Són jocs per complementar el taller escollit. Mentre un grup fa el taller, l’altre fa els jocs.

Per Cicle Mitjà, Superior i ESO

- Bicicletes: recorregut amb bicicleta de la part que no es veu de l’embassament durant l’excursió. Recomanat per CS. Si es vol fer amb CM assegurar-se que estan acostumats a anar amb bicicleta.

- Taller de rastres: explicació del concepte de rastre d’un animal en general i observació de rastres de diferents tipus. Aquest taller s’utilitza normalment per complementar els altres.

- Taller d’egagròpiles: Les egagròpiles són les “boles” que treuen els ocells amb restes d’aliment que no poden digerir. Al taller s’obren tot investigant de quin tipus d’ocell es tracta a partir de les restes observades.

- Taller potabilitzadora: a partir d’una maqueta i diferents simulacions s’explica el funcionament d’una potabilitzadora i la seva diferència amb una depuradora. 

Nota;  No dubteu en concertar una visita, en la qual us explicarem amb detall el funcionament de la visita i us mostrarem els dossiers.

 

← Tornar
© TDSNaTur · Tots els drets reservats · Avís legal ·
UTXESA Avinguda Pearson s/n · 25170 TORRES DE SEGRE , Lleida · Tel: 660 61 26 15 / 659 54 23 19