Referent de la setmana

Montserrat Pàmias

lleida.com
Montserrat Pàmias

Data de naixement: 11 de febrer de 1971
Professió: Psiquiatria Infantil

Montserrat Pàmias va néixer a Lleida, filla del poeta i professor de Guissona Jordi Pàmias i de mare de bellpugenca. Té dos germans més, el Jordi i l’Anna. Va estudiar primària a l´escola Alba de Lleida, representativa de la nova pedagogia i del renaixement de l'escola catalana després del franquisme. Aquella època i les seves vivències van marcar Pàmias: “estic segura que hi ha molt de l´escola Alba en la meva trajectòria i en la meva personalitat”. Anys després, a l’institut Màrius Torres, Pàmias va descobrir que volia ser metge mentre compaginava estudis de música i piano al Conservatori de Lleida.

Els estudis de medicina i cirurgia els va cursar a la Universitat de Navarra de Pamplona. Allà va descobrir l’interès per l’estudi del cervell, les seves funcions i el seu desenvolupament, per això va optar per l’especialitat de psiquiatria a l’Hospital del Mar – UAB.

Durant els anys d’especialitat en psiquiatria infantil ha tractat i estudiat l’autisme, el trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat, els trastorns depressius i la seva relació amb les idees de suïcidi en nens i adolescents. Ha defensat un model d’atenció biopsicosocial, integradora de la biologia i la genètica en l’ambient del desenvolupament dels trastorns mentals.

Des del 2008 la Montserrat és cap del servei de Psiquiatria Infantil a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell i des del 2012 Presidenta de la Societat Catalana de Psiquiatria Infantojuvenil (Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears). També és professora associada clínica de psiquiatria a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Internacional de Catalunya i membre del Consell Assessor de Salut Mental i Addiccions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

La Montserrat ha canviat Lleida per Barcelona, on té tres filles: la Blanca, la Núria i la Mireia.

 


Montserrat Pàmias al programa Retrats de TV3.

TDAH: Realitat o invenció?

Més referents »

Comparteix

Agenda

març

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31