Inauguració de l'exposició: "La Barcelona dels 60. Fotografia de Narcís Dauder i Ricard Duran"

Museu d'Arquitectura i Urbanisme "Josep Mas Dordal"
MUSEU D'ARQUITECTURA I URBANISME "JOSEP MAS DORDAL" Carrer Pitàgores, 2 · 25100 ALMACELLES, Lleida · Tel: 973 742 001

Inauguració de l'exposició: "La Barcelona dels 60. Fotografia de Narcís Dauder i Ricard Duran"

dimecres 23 de maig 2018

Presentem al MAU el proper 24 de maig una mostra, que romandrà amb nosaltres fins al 29 de juliol, el darrer dia que el museu roman obert abans de les vacances d'agost, dels fotògrafs Ricard Duran i Narcís Dauder, una mostra que ja ha passat per la Càtedra d'estudis catalans de l’Université de la Sorbonne al 2012 i que va poder ser visitada a la Sala Montsuar de l'IEI al 2015.

Ricard Duran i Bargalló (1916-1986), pertanyent a l’encara massa nombrosa nòmina de fotògrafs catalans poc coneguts, difosos amb comptagotes, probablement sigui un dels grans mestres de la fotografia europea del segle XX, que va desenvolupar el seu treball com fonamentalment durant la dècada dels 50 i 60. Cofundador de Càmera Club Sabadell, va participar en multitud de concursos i exposicions nacionals i internacionals, el que el va portar a obtenir el prestigiós títol d'Artista de la Fédération Internationale de l 'Art Photographique (FIAP) el 1960 .

Narcís Darder i Bosch (1923 - 2006) fou enginyer tècnic industrial i fotògraf, quina obra fotogràfica és força àmplia. La seva inquietud el feia fixar imatges per allà on passava, que van del retrat i les natures mortes al paisatge urbà o natural i l'experimentació abstracta; el seu llegat, a més de ser una obra artísticament rellevant, sigui un important testimoni de la història recent de la capital catalana; re inventava la normalitat del món que l'envoltava, particularment allò que era més important per ell, Barcelona, la Costa Brava i el seu Empordà natal, la família i la natura. Una mostra aquesta de la Barcelona dels 60 que van retratar Duran i Darder des de les respectives perspectives que paga la pena de visitar i que honora al MAU à les seves sales temporals del 24 de maig de 2018 al 29 de juliol de 2018, dos mesos per a gaudir i passejar à través del relat fotogràfic.

← Tornar
© Museu d'Arquitectura i Urbanisme "Josep Mas Dordal" · Tots els drets reservats · Avís legal ·
MUSEU D'ARQUITECTURA I URBANISME "JOSEP MAS DORDAL" Carrer Pitàgores, 2 · 25100 ALMACELLES, Lleida · Tel: 973 742 001