El MAU, a la guia de recursos del pla "Actius i Salut" de l'Agència de Salut Pública de Catalunya

Museu d'Arquitectura i Urbanisme "Josep Mas Dordal"
MUSEU D'ARQUITECTURA I URBANISME "JOSEP MAS DORDAL" Carrer Pitàgores, 2 · 25100 ALMACELLES, Lleida · Tel: 973 742 001

El MAU, a la guia de recursos del pla "Actius i Salut" de l'Agència de Salut Pública de Catalunya

divendres 14 de desembre 2018

La salutogènesi va aparèixer fa uns trenta anys de la mà d’Aaron Antonovsky. És el primer model que proposa una exploració de la salut en termes del binomi salut-malaltia. L’objectiu final són els beneficis per a la salut. Més endavant, aquest concepte es va connectar amb la promoció de la salut. Una orientació salutogènica fa que la recerca i l’acció se centrin en factors generadors de salut. El motiu que algú es mogui des de la banda de malaltia fins a la banda de salut és el que va anomenar recursos generals de resistència. Actius i salut és un projecte integrat dins del Pla interdepartamental de salut pública (PINSAP) i del projecte COMSalut.

Per millorar la salut de la població és fonamental identificar i reforçar els seus actius. Un actiu és un recurs que dóna salut i benestar a les persones o els grups d’una comunitat. Persones, entorns, equipaments i activitats comunitàries poden ser actius. El mapatge d’actius és un element fonamental en processos de salut comunitària. Aquí sí. Actius i salut facilita una construcció col·laborativa de salut, mitjançant la identificació d’actius per part de persones i comunitats i la seva visibilització. L’aplicació permet que individus o entitats introdueixin activitats i recursos comunitaris, i també permet identificar actius d’un territori concret. Es tracta de construir i fer créixer entre tots el mapa dels actius de Catalunya.

El projecte consta d’un cercador d’actuacions comunitàries i un espai per introduir activitats i recursos comunitaris, on hi podeu trobar com a recurs el Museu d'Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal ubicat a la localitat d'Almacelles (Segrià).

← Tornar
© Museu d'Arquitectura i Urbanisme "Josep Mas Dordal" · Tots els drets reservats · Avís legal ·
MUSEU D'ARQUITECTURA I URBANISME "JOSEP MAS DORDAL" Carrer Pitàgores, 2 · 25100 ALMACELLES, Lleida · Tel: 973 742 001