Celebrem 15 anys amb ballarins i coreògrafs d'arreu del món

Tel: 973 230 705
Logo Dancescape
DANCESCAPE Av. Sant Ruf, 41 · 25004 LLEIDA · Tel: 973 230 705

Celebrem 15 anys amb ballarins i coreògrafs d'arreu del món

dimecres 20 de juny 2018

Lescola de dansa lleidatana Dancescape! organitza del 2 al 26 de juliol l’Intensiu Professional d’estiu, un ‘stage’ en el qual participaran ballarins d’arreu del món. Enguany, que se celebren 15 anys de l’escola, l’estada té una vessant internacional. Entre els professors, destaquen Carla Cervantes i Sandra Egido, ‘coaches’ del programa de televisió ‘Fama a Bailar’, i reconeguts ballarins i coreògrafs com els nord-americans Kevin Nguyen i Carlo Durango o l’africà Yao Dapre Nicol, aka ‘Ouloy’.

L’stage intensiu professional, que s’ha presentat avui, pretén convertir Lleida en un punt neuràlgic de la dansa urbana professional. Cal recordar que aquesta escola és també l’organitzadora del certamen “The Best On, l’únic certamen europeu que reuneix companyies professionals de dansa urbana que té lloc a l’octubre a La Llotja de Lleida.
 
El codirector de l’escola, Xavi Blanco, ha explicat avui que “l’stage aplegarà a professors i professionals de reconegut prestigi de tot el món” i que se celebra a Lleida gràcies al fet que l’escola s’ha convertit en una referència en l’àmbit de la dansa urbana arreu de l’Estat espanyol però també d’Europa.

Per la seva banda, la codirectora de Dancescape!, Sandra Macià, ha explicat que la dansa urbana està cada vegada més de moda i que té adeptes de totes les edats. “Abans, la dansa urbana s’identificava només amb el hip-hop i la cultura del carrer. Ara cada cop hi ha més gent que s’hi sent còmoda i s’ha convertit en un moviment de masses”.

Una trobada professional al juliol

Descarregar info aquí: https://we.tl/8v9uZYmLlu 

L’stage Intensiu Professional se celebrarà a Lleida del 2 al 26 de juliol. La primera setmana de l’stage (del 2 al 5 de juliol), hi participen Alba PYT (coneguda com a Pretty Young Thing), considerada una de les millors ballarines i expertes del ‘Waacking’, un estil de ball sorgit a la comunitat gay als anys 70 a la costa oest dels EUA. La setmana finalitzarà amb la presència de Karol Galindo (‘Misty k’), una de les referències estatals de hip-hop freestyle, house i dancehall.

La segona setmana, des del 9 al 12 de juliol, Dancescape! ha convidat a Carla Cervantes i Sandra Egido, ballarines reconegudes internacionalment que van participar com a ‘coaches’ en el programa de televisió ‘Fama a bailar’.

Carla Cervantes domina estils com l’urban dance, el hip-hop i el contemporani. Fruit d’això, s’especialitza en l’experimental, que la porta a treballar a Costa Rica, Dubai i a ‘shows’ televisius de la Xina. Realitza classes i ‘workshops’ arreu del món.

Sandra Egido està especialitzada en els estils urbans, com el break i el hip hop. Va completar els seus estudis a Los Àngeles i des de fa cinc anys treballa com a ballarina i coreògrafa professional a competicions i programes de televisió dels EUA, Xina, Alemanya, França o Dubai. Cervantes i Egido han fundat conjuntament la companyia 'Look At Things Different', on les dues són directores creatives.

Ballarins internacionals

La darrera setmana de l’stage (23 al 26 de juliol) destaca per la presència de ballarins i professors internacionals. És el cas de Kevin Nguyen, originari de San Diego (EUA) i ballarí de Choreo Cookies, una de les companyies de dansa urbanes més importants del món. A Lleida també hi serà el director de la companyia: Carlo Darang. 

Un altre dels ballarins convidats a la trobada és el ballarí africà Yao Dapre Nicol ‘aka’ Oulouy, especialitzat en house dance, hip-hop freestyle i afro freestyle. Amb una gran quantitat de reconeixements internacionals, la darrera dècada ha desenvolupat la seva carrera professional a Europa, on ha apostat pels estils fusionats.

← Tornar
© Dancescape! · Tots els drets reservats · Avís legal ·
DANCESCAPE Av. Sant Ruf, 41 · 25004 LLEIDA · Tel: 973 230 705