Presentació de "Portland de l'Ebre S.A. Una acció de comprar accions", una obra situada en terres lleidatanes

Tel: 973 262 185
Centre d'art La Panera
CENTRE D'ART LA PANERA Pl. de la Panera, 2 · 25002 LLEIDA · Tel: 973 262 185

Presentació de "Portland de l'Ebre S.A. Una acció de comprar accions", una obra situada en terres lleidatanes

dimarts 19 de gener 2021

Una acció de comprar accions és un llibre d’artista, un retrat i una acció al voltant d’una antiga cimentera, avui abandonada i parcialment submergida dins un embassament. El Centra d'Art La Panera acull la presentació del llibre “Portland del Ebro S.A. Una acció de comprar accions” de l'escriptora Olga Olivera. L'acte tindrà lloc el dia 21 de gener via streaming. L'obra es tracta de la petja d’un contrasentit, el d’un megaprojecte fantasma que no entraria mai en funcionament. Una història megalòmana, la d’una fàbrica que havia de ser de les més grans i importants d’Europa, que, tot i situada en una petita localitat lleidatana, es mou entre Barcelona i Madrid, i arriba fins a París o al Yale Club de Nova York, en sopars d’homes de negocis. Una història plena de grans anhels, ambicions i frustracions milionàries. La presentació comptarà amb una taula rodona amb l'autora del llibre; Olga Olivera i altres participants com el president dels Amics del Centre d'Art i Natura de Farrera; Pere Bascones, la directora de Lo Pati, Centre d’Art de les Terres de l’Ebre, Amposta i Antoni Jové, Coordinador d’exposicions del Centre d’Art la Panera com a moderador. La presentació es farà via streming i es podrà seguir per la pàgina web oficial del Centre d'Art La Panera.

Olga Olivera-Tabeni (1972)

S’interessa pel discurs en procés. També pel territori, l’ecologia, la natura, la història, el feminisme, l’entorn rural de les terres lleidatanes, per obrir preguntes, interrogants o pensar possibilitats i alternatives davant la crisi o el col·lapse del nostre món i de la societat capitalista.

Darrerament, el seu treball s’ha mostrat en exposicions col·lectives i individuals a l’Institut d’Estudis Ilerdencs, al Centre d’Art la Panera (Lleida), a Lo Pati (Amposta), a la Galeria Pilar Riberaygua (Andorra), a Errant (Vilaller), a l’ACVIC (Vic), a La Cumprativa (Llorenç del Penedès), al Museu de la Universitat d’Alacant (Alacant), a la VIII Biennal Internacional d’Art Tèxtil Contemporani WTA (Madrid), a la Universitat Politècnica de València, a la Fundació la Posta (València), a la Universitat de Castella - La Manxa (Cuenca), al Culturgest (Lisboa), al MASKollektiv Project (Portugal), entre d’altres.

Olga Olivera-Tabeni ha estat en residències com la Beca d’Art i Natura (Panera/CAN/CDAN) i ha col·laborat en revistes com DUODA, de la Universitat de Barcelona. També en seminaris i conferències a la Universitat de València, a la Universitat de Lleida, en l’activitat «Ecologies mutants en l’art contemporani IV» (del grup de recerca AGI, de la UB) o a la Xarxa Museística Provincial de Lugo, entre d’altres.

← Tornar
© Centre d'Art La Panera · Tots els drets reservats · Avís legal ·
CENTRE D'ART LA PANERA Pl. de la Panera, 2 · 25002 LLEIDA · Tel: 973 262 185