Sospesar una lletra

Tel: 973 262 185
Centre d'art La Panera
CENTRE D'ART LA PANERA Pl. de la Panera, 2 · 25002 LLEIDA · Tel: 973 262 185

Sospesar una lletra

divendres 15 de juliol 2022

Durant tot l'estiu mostrem el treball que l'artista ha realitzat en el marc de la Residència Editorial DIS al Segre en una petita exposició dins el Centre de Documentació de La Panera. Juntament amb els diaris del Segre que ha intervingut durant els mesos d'abril, maig i juny, hi dialoguen una sèrie de publicacions del fons del centre d'art i la Biblioteca Pública de Lleida. Edicions d'artista, catàlegs d'exposicions, investigacions i llibres d'assaig, que disposem en relació amb les línies de recerca i experimentació del projecte Sospesar una lletra, de l’artista Marta Bisbal Torres.
 
Com per exemple, el catàleg Cómo vivir con la memoria. Actitudes artísticas ante arquitectura y franquismo de l’exposició homònima que va tenir lloc al Museu d’Art Contemporani de Castella i Lleó (MUSAC) durant la primavera de 2018, a cura de Manuel Olveira. O bé, l’assaig Tothom pot ser antifa (Tigre de paper, 2021), el primer del jove periodista i coordinador de la plataforma digital Cuellilargo, Pol Andiñach. I també, la publicació Accions Àcrates (2018) de l’artista lleidatà Joan Pallé, resultat d’una sèrie d’investigacions i intervencions iconoclastes sobre edificis militars i policials abandonats a la zona de Lleida.
 
Programa a cura de l’Arxiu Javelina i el diari Segre.

Marta Bisbal Torres (Mollerussa, 1974) és llicenciada i doctora en Dret, Màster en Periodisme i estudis de Fotografia. Els seus projectes constitueixen una exploració de l'espai, el temps i les formes d'habitar-los i representar-los, tot qüestionant la percepció i el mateix acte de mirar. Li interessa l'apreciació de les variacions i moviments mínims, des d'on explora el poder de les imatges i del medi fotogràfic, per així reflexionar sobre el present i la realitat. Ha presentat els seus projectes en institucions com Roca Umbert. Fàbrica de les Arts (Granollers), Museu Abelló (Mollet del Vallès), Centro Párraga (Múrcia), i els festivals Errant 2021 (Pinós) i Cabanades 2021 (Belltall), entre d'altres. És autora de les publicacions Kosmos (2017), El mapa de l'Imperi (2020) i Descentrar un centre (pròximament). Actualment, prepara l'exposició "Spectrum" que es podrà veure a Can Manyé. Espai d'Art i Creació de l'Ajuntament d'Alella, a partir del 20 de maig.

← Tornar
© Centre d'Art La Panera · Tots els drets reservats · Avís legal ·
CENTRE D'ART LA PANERA Pl. de la Panera, 2 · 25002 LLEIDA · Tel: 973 262 185