Ahir a la tarda, la sala polivalent del Museu Morera es va transformar en un teatre per acollir una nova interpretació de l’obra Tot esperant Godot, de Samuel Beckett. L’espectacle va estar a càrrec de l’alumnat de 2n del Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral de l’Aula Municipal de Teatre, sota la direcció de les professores Marta Rosell i Ares Piqué.
La posada en escena s’inspira en la lectura dramatitzada que l’Alliance Française de Lleida va presentar el 1965 a l’Institut d’Estudis Ilerdencs. Aquell muntatge va comptar amb projeccions fotogràfiques de Ton Sirera sobre paisatges desèrtics de la Cerdera. En aquest homenatge, s’ha optat per una escenografia senzilla, fidel a l’esperit minimalista de Beckett, i per la participació d’alguns intèrprets originals de 1965, com Joan Bellostas, Josep Maria Rius i Pere Armengol.
El vestuari ha estat dissenyat per les alumnes en pràctiques de l’Institut Guindàvols, Jana Irna i Verònica Cortés, i els intèrprets principals han estat: Blau Terés, Paula Busquets i Júlia Canadell (Didí); Júlia Pallarés, Nerea Domínguez i Lucía Fernandez (Gogo); Dani Aranda i Núria Llobet (Pozzó); Nerea Trillo (Lucky); i Mirella Gómez (nen).
La representació de 1965 va ser dirigida per Àngel Jové i va combinar l’obra amb les icòniques fotografies de Ton Sirera, que es poden veure actualment a l’exposició Arrels i horitzons. Més d’un segle d’art al MORERA. Aquella interpretació, presentada pel director de l’Alliance Française, Jaume Magre, va posar en relleu la controvèrsia i profunditat de Tot esperant Godot, peça emblemàtica del "teatre de l’absurd".
Tot esperant Godot: una obra clau del teatre contemporani
Estrenada el 1953 al Théâtre de Babylone de París, Tot esperant Godot és considerada una obra central en la renovació del teatre europeu de postguerra. La seva primera representació a Espanya va tenir lloc el 1955 a la Universidad Complutense de Madrid, dirigida per Trino Martínez-Trives. L’estrena en català va arribar l’any 1966 al Teatre Romea, amb traducció de Joan Oliver.
Aquest nou muntatge al MORERA combina tradició i actualitat per oferir al públic una experiència que connecta la història teatral de Lleida amb la vigència del llenguatge escènic de Beckett.