Ruta nocturna "Paisatges de l'oli a les Garrigues Altes"

Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya Pl. de la Independència, 1 · 25177 LA GRANADELLA, Lleida · Tel: 973 094 101

Ruta nocturna "Paisatges de l'oli a les Garrigues Altes"

dissabte 13 de agost 2016

Sis pobles de les Garrigues - Bellaguarda, Bovera, la Granadella, el Soleràs, els Torms i Juncosa- han unit els seus esforços per oferir un conjunt de rutes turístiques -vint i quatre-, adreçades a tot tipus de usuari, i les han plasmat en un mapa i una guia informativa editats per Editorial Piolet. La seva consulta ajudarà a trobar la ruta que millor s'adapti a les nostres expectatives i necessitats.

Les rutes transcorren en un territori modulat amb l'esforç dels avantpassats i ens ofereixen el seu patrimoni: cabanes, masos, fonts, conreus agrícoles, espones-marges, arquitectura de la pedra seca, cisternes i aljubs per recollir i gestionar eficientment l'aigua en una zona de baixa pluviometria. A peu o en bicicleta, sota un cel blau, per camins envoltats de camps d'oliveres que a la tardor i entrat l'hivern donaran el seu fruit en forma d'oli. I d'aquí el nom d'aquesta iniciativa, "Paisatges de l'oli a les Garrigues altes", que dóna a conèixer un territori desconnectat de les rutes excursionistes tradicionals, capaç de sorprendre'ns amb la seva oferta natural i cultural.

El dissabte 6 d’agost a les 20:00h tindrà lloc a la Sala del Casal dels Torms, la presentació del mapa de Piolet "Paisatges de l'oli a les Garrigues Altes", on comptarem amb l'escriptor Àlex Broch, i el geògraf i ambientòleg Martí Boada.

I el dissabte 13 d’agost, a la Granadella es realitzarà una Ruta nocturna amb col·laboració amb el Centre Excursionista Garrigues Altes, per donar a coneixer el mapa entre els caminants. Es sortirà del Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya a les 21:00h.

← Tornar
© Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Centre de la Cultura de l'Oli de Catalunya Pl. de la Independència, 1 · 25177 LA GRANADELLA, Lleida · Tel: 973 094 101