AKIS i Campus Iberus junts en un projecte contra la sequera

AKIS Agricultural Knowledge & Innovation Services Dr. Robert, 33 · 25171 Albatàrrec, Lleida · Tel: 660 010 668
Localització

AKIS i Campus Iberus junts en un projecte contra la sequera

dilluns 04 de setembre 2017

AKIS International i el Campus d'Excel·lència Internacional de la Vall de l'Ebre ‘Campus Iberus’ -que aplega les Universitats de Lleida,  Saragossa, La Rioja i Pública de Navarra-, desenvoluparà a partir de setembre un nou projecte de cooperació a Llatinoamèrica. L'objectiu és minimitzar els efectes de la sequera en aquest país. L'acció, amb un pressupost global de gairebé 130.000 euros, compta amb el suport de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), que en finançarà el 70%.

El projecte, titulat “Millora de la resiliència de l'agricultura familiar de la zona andina de Colòmbia davant el canvi climàtic mitjançant reg localitzat”, ha estat seleccionat en l'última convocatòria competitiva de Projectes d'Innovació per al Desenvolupament de l'AECID. Pretén reduir els efectes negatius de les sequeres (cada vegada més perllongades) sobre els petits productors de la zona d'impacte, així com transferir aquest coneixement tant a agricultors com a tècnics assessors a través de diferents estratègies de capacitació.

El director de l'Oficina Tècnica de Cooperació de la AECID a Colòmbia, Carlos Cavanillas, va rebre la setmana passada a Bogotà representants de les dues entitats per iniciar els treballs de coordinació. Cavanillas va destacar la importància de la temàtica de l'actuació, ja que tant la millora de les condicions de vida dels petits agricultors com el país d'actuació han estat marcats com a prioritaris per la cooperació espanyola, especialment després de la consecució dels acords de pau.

Aquesta nova acció se suma a la llista de col·laboracions entre Campus Iberus i AKIS International a Colòmbia, on ambdues entitats han mantingut una presència estable durant els últims anys executant projectes i elaborant una sòlida xarxa de socis locals, que inclouen entre uns altres la Universidad Nacional de Colombia, la Corporación Colombiana de Investigación Agropecuaria (Corpoica), Colciencias (l'agència pública per al foment de la ciència, la tecnologia i la innovació), el Servicio Nacional de Aprendizaje (SENA) o el propi Ministeri d'Agricultura.

 

(A la foto, d'esquerra a dreta, Oscar López, director executiu de Campus Iberus, Carlos Cavanillas, director de l'Oficina Tècnica de l'AECID a Bogotà, i Víctor Falguera, d'AKIS Intrnational, durant la reunió mantinguda a l'oficina de Bogotà).​
 

← Tornar
© AKIS International agricultura · Tots els drets reservats · Avís legal ·
AKIS Agricultural Knowledge & Innovation Services Dr. Robert, 33 · 25171 Albatàrrec, Lleida · Tel: 660 010 668