Exposició “Construccions fetes amb el Meccano”.

Tel: 619 972 250
El Museu de la nostra infantesa
MUSEU CAL PAUET C/. Marquès d'Olivart, · 25400 LES BORGES BLANQUES, Lleida · Tel: 619 972 250

Exposició “Construccions fetes amb el Meccano”.

dilluns 07 de setembre 2020

El Meccano és un joc, una distracció positiva per incentivar la creativitat, al que hem jugat totes les generacions durant 100 anys

Si bé s’han engrandit les possibilitats de disseny gràcies a la robòtica i la programació, veurem les construccions més populars, les que fèiem nosaltres. Els equips i maquetes d’aquesta excepcional mostra son fruit de l’entusiasme d’un grup d’aficionats als Meccano, entre ells un vell amic borgenc, veritable impulsor de l’esdeveniment.

De temps enrere en el museu ja es podien admirar uns Meccano dels anys 30 i 50 dins la seva capsa original, acompanyats d’una grua de quatre moviments que va ser realitzada intencionadament com si la construís un marrec d’11 anys. Tingueu en compte que a les instruccions solament t’indiquen les peces que necessites, no com es fa... això va a càrrec de la teva habilitat i enginy. També hi podeu descobrir jocs de construcció metàl•lica d’altres marques que no van aconseguir la mateixa acceptació popular, com l’alemanya Trix i la anglesa Dinky.

Entre totes les composicions destaquem la “noria” de fira que té una alçada de 90 centímetres i és la imatge que podeu veure al cartell; també la torre Eiffel que s’alça més d’un metre, els cavallets i el carrusel amb el corresponent engranatge ideat amb l’objectiu de que els visitants els puguin moure i els hi donin vida. Malauradament per causa del coronavirus no podrem fer això.

Per acabar cal dir què el Meccano és una joguina, un entreteniment i una eina formativa que ha entrat a les universitats. Permet interpretar exemples mecànics funcionals amb importants aplicacions en el món educatiu com és la construcció de prototips de ràdio control i robòtica. Per als que ja som padrins ha estat un sistema didàctic d’estructures que ens va ajudar a comprendre els conceptes bàsics de la mecànica. 

← Tornar