Nova temporada de ciclisme, com afrontar-la òptimament des de el punt de vista biomecànic.

Tel: 973235884 - 649960759
Ilersalut VILA ANTONIA, 8 BAIXOS · 25007 LLEIDA, Lleida · Tel: 973235884 - 649960759

Nova temporada de ciclisme, com afrontar-la òptimament des de el punt de vista biomecànic.

divendres 15 de novembre 2019

Escrit: Custom4.us / Manel Terés.

Els equips ciclistes World Tour comencen les seves pretemporades en aquestes dates amb la planificació del calendari de carreres, objectius de cada de corredor  i estructura dels seus entrenaments en funció d'ells, així com la posada a punt de les noves bicicletes, roba i complements. 

Nosaltres a custom4.us de la ma de Jon Iriberri, també hem iniciat una nova temporada, la sisena ja, dins del cos tècnic del Team Jumbo Visma, un equip que dóna molta importància a la biomecànica, sabedors que un patró de moviment eficient del ciclista farà que es lesioni menys i augmenti la seva capacitat de rendiment.

La biomecànica en el Team Jumbo Vismano se cenyeix a ajustar les mètriques de les noves bicicletes a cada corredor en una concentració de pretemporada. Realment aquest és el menor treball, ja que la majoria de corredors ja porten temps en l'equip i sabem perfectament la seva alçada de seient o la llargada de potència que han de portar, per posar un exemple. La tasca biomecànica es realitza durant tot l'any i es basa fonamentalment en la reeducació motora per a aconseguir la major eficiència de pedalada, la recol·locació postural després d'una caiguda o lesió o la preparació específica de proves contra el crono individual o per equips.Tot això treballant amb els corredors d'una manera específica i personalitzada.

Un cas singular, el del corredor George Bennett, que va millorar la seva tècnica de pedalada. Aquest corredor va arribar a l'equip en 2016 i els seus valors en els test d'aquell any van reflectir que tenia una pèrdua de 30-40w a causa del seu patró motor. En 2019 la pèrdua era de 15-20w després del treball realitzat; i l'objectiu que ens hem marcat és una pèrdua menor de 10 w aproximadament per al 2020. 

Si voleu saber més detalladament quina és la nostra feina en l'apartat de biomecànica en el Team Jumbo Visma podeu veure aquesta xerrada, que és totalment gratuïta del Ceo de Custom4.us Jon Iriberri, que explica la metodología i seguiment biomecánic en un equip professional (VIDEO:  Metodología para control y seguimiento biomecánico de un equipo World Tour).

← Tornar
© Body Studio Salut. · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Ilersalut VILA ANTONIA, 8 BAIXOS · 25007 LLEIDA, Lleida · Tel: 973235884 - 649960759