Viu el Museu de Solsona... de franc!

Museu de Solsona Plaça Palau, 1 · 25280 SOLSONA, Lleida · Tel: 973 482 101

Viu el Museu de Solsona... de franc!

dimarts 08 de octubre 2019

Amb motiu de la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni 2019, el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona organitza tres dies de portes obertes i us convida a participar en les diferents activitats gratuïtes preparades per l’ocasió. Poesia, música, una xerrada i un taller de fotografia Polaroid ens faran gaudir del Museu d’una altra manera!

11 d’octubre – CAMINS DEL PARADÍS (20:00h)

A la sala del finestral romànic del campanar, Valentí Maymó, rapsode i tenorista, es posa a la pell de Jacint Verdaguer per parlar-nos de la seva vida i recitar alguns dels seus poemes. Després de la seva mort, el poeta arriba al Paradís i allà, buscant la mare, es proposa fer-se sentir amb la cançó del Paradís que interpreta a la tenora. Espectacle gratuït. Públic general.

12 d’octubre – TALLER CREATIU AMB POLAROID (11:00h)

En el marc de l’exposició “Aguaitant Solsona” farem un taller destinat a famílies per tal de despertar l’interès per la fotografia com a document de la pròpia història però també com a eina d’entreteniment, sobretot entre els més petits. Tot això ho aprendrem fent les nostres pròpies fotografies en paper sobre elements patrimonials de Solsona. Taller gratuït. Públic familiar. Cal fer reserva prèvia trucant al telèfon 973 48 21 01 o bé enviant un missatge a l’adreça museu@museusolsona.cat

13 d’octubre – CLARÀ, LA CARA I LA CREU D’UN PASSAT (12:00h)

Júlia Sunyer Cardona ens vindrà a presentar el seu treball de recerca. Una minuciosa investigació que dona llum al patrimoni cultural immaterial de la parròquia de Sant Andreu de Clarà (Castellar de la Ribera, el Solsonès) i descobreix episodis de la seva història. Conferència gratuïta. Públic general.

13 d’octubre - Catalonia Sacra, visita guiada a la catedral de Santa Maria de Solsona (18:00h)

En motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2019, Catalonia Sacra organitza una visita guiada a la catedral de Santa Maria de Solsona. L’edifici de la catedral de Solsona és més antic que la mateixa diòcesi: quan l’any 1593 es creà el bisbat, s’erigí en catedral l’església de la canònica de Santa Maria, on des de feia molts segles hi havia una comunitat de clergues. De la primitiva església romànica, encara se’n conserven testimonis com els tres absis, el campanar, el claustre, el celler i el menjador dels canonges, que és l’actual sala dels Sants Màrtirs. Els segles gòtics i moderns veieren construir la resta de la catedral. Activitat gratuïta, amb reserva prèvia a reserves@cataloniasacra.cat o bé al 693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h)

 


Horaris de les Jornades de Portes Obertes:

  • Divendres 11 – d’11 a 14 h
  • Dissabte 12 – d’11 a 18:30 h
  • Diumenge 13 – d’11 a 14 h
← Tornar
© Museu de Solsona Diocesà i Comarcal · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Museu de Solsona Plaça Palau, 1 · 25280 SOLSONA, Lleida · Tel: 973 482 101