El psicòleg Francesc Xavier Amat, ponent del Fòrum Internacional ‘Bullying en temps de pandèmia’

Tel: 973 238 385
Orum Center Carrer Ballester, 9 · 25002 LLEIDA · Tel: 973 238 385

El psicòleg Francesc Xavier Amat, ponent del Fòrum Internacional ‘Bullying en temps de pandèmia’

dimecres 07 de abril 2021
Preview Francesc Xavier Amat, psicòleg, e-terapeuta i coordinador d'Orum Center

Francesc Xavier Amat, psicòleg, e-terapeuta i coordinador dOrum Center, és un dels convidats del Fòrum internacional ‘Bullying en temps de pandèmia’ organitzat per ONG americana Expediente Rojo ProjectEs tracta d’una organització sense afany de lucre, ubicada a Los Ángeles (EUA), que té per objectiu la divulgació i l’educació per a la prevenció del delicte en la comunitat llatina. L’ONG treballa en estreta col·laboració amb aliances locals, estatals i federals, experts, acadèmics i institucions, així com amb víctimes i supervivents. De fet, en un altre dels fòrums de l’esdeveniment també hi participa l’FBI i la Policia de Los Angeles.

L’aportació del psicòleg lleidatà Francesc Xavier Amat a les jornades està vinculada amb la detecció i l’abordatge psicològic de les diferents formes de violència relacionades amb les noves tecnologies. Tant el ‘bullying’ com el ‘ciberbullying’ o  ciberassetjament ja sigui escolar, laboral, etc. Així com els seus derivats: ‘sexting’ (assetjament sexual a través de les xarxes amb enviament de fotografies i vídeos personals de tipus sexual) o ‘grooming’ (ciberassetjament sexual a menors) així com les eines emocionals per gestionar-los.

Amat és coordinador d’Orum Center, gabinet psicopedagògic lleidatà que va impulsar l’any 2018 la jornada ‘Les dues cares de les noves tecnologies: E-teràpia i noves addiccions’, que va tenir lloc a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Lleida (UdL).

El centre, juntament amb la UdL a través del grup de recerca ‘NeuroPGA’, que coordina el professor Jorge Moya Higueras, ha impulsat la recerca sobre l’eficàcia de la teràpia online en casos d’ansietat. La investigació, que veurà la llum aviat en una publicació internacional, conclou que l’e-teràpia és igual d’eficaç i fins i tot pot aportar beneficis afegits a la teràpia convencional en casos d’ansietat.

Trobada d’experts

Amat participarà en el fòrum juntament amb dos experts més: el doctor Jorge Partida, cap de Psicologia del Departament de Salut Mental del Comptat de Los Angeles (EUA), i el filòsof Juan Carlos López Gracia, de la fundació mexicana ‘Axio’, que promou l’educació i el govern amb valors i que compta amb l’aval de la Societat mexicana de Filosofia.

Per apuntar-se al fòrum:
https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMtc-qgqDkjGNMU7CC_AfYHlp2YwTXCS3wq

Sobre el Bullying

Estudis recents demostren que als Estats Units un 77% dels nens de primària i secundària ha patit ‘bullying’ almenys una vegada a la seva vida. Les víctimes de ‘bullying’ són entre dos i nou vegades més propenses a plantejar-se un suïcidi. De fet, un 14% dels estudiants de secundària l’ha considerat i prop d’un 7% l’ha intentat cometre. En aquest context, resulta imprescindible millorar la relació entre l’escola i la família per prevenir aquests possibles casos mitjançant les eines educatives.

← Tornar
© Orum Center · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Orum Center Carrer Ballester, 9 · 25002 LLEIDA · Tel: 973 238 385