Orum Center i el CDIAP Segrià presenten un taller per detectar i prevenir l’abús sexual infantil.

Tel: 973 238 385
Orum Center Carrer Ballester, 9 · 25002 LLEIDA · Tel: 973 238 385

Orum Center i el CDIAP Segrià presenten un taller per detectar i prevenir l’abús sexual infantil.

divendres 12 de maig 2017

Adreçat a professionals i families,

  • El taller, amb el títol “Parlar de l’abús sexual infantil” serà impartit per la psicòloga Elisenda Pascual, autora del conte “L’ombra de la Clara” el proper dia 19 de maig.
  • Orum és l’únic centre privat de Lleida que disposa d’una unitat de psiquiatria infantil.

El Centre de psicología i psiquiatria ORUM Center organitza el proper 19 de maig conjuntament amb el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP) del Segrià el taller “Parlar de l’abús sexual infantil”. En el marc del taller es presentarà el conte “L’ombra de la Clara” de la reconeguda escriptora i psicòloga Elisenda Pascual, que serà l’encarregada d’impartir la sessió. El conte, il·lustrat per la lleidatana Mercè Serra Valls, està adreçat a nens a partir de 3 anys i pretén ser una eina per prevenir l’abús sexual i detectar-lo a temps ja sigui per part dels professionals o de les famílies.

El taller té un enfocament teòric i pràctic i està adreçat a professionals de la salut, des de psicòlegs, mestres, logopedes, psicopedagogs, infermers, metges, educadors socials però també a famílies. Per participar-hi, cal fer la inscripció a la web del centre: www.orumcenter.com. La sessió tindrà lloc el proper 19 de maig de 17.00 a 20.00 h al Centre Cultural Ibercaja de Lleida, ubicat a la Rambla Ferran n. 38, 3a planta.

Des del centre han volgut engegar un taller d’aquest tipus per ajudar a famílies i professionals a prevenir i detectar aquesta problemàtica en els nens. El conte és una eina de comunicació amb el menor que pot ajudar a detectar un possible abús sexual. “Els nens estan indefensos davant d’aquesta situació, que no saben com verbalitzar i els professionals i les famílies hem d’estar preparats per fer aquest diagnòstic diferencial i saber reaccionar davant d’una sospita” explica el Coordinador del centre Francesc Xavier Amat.

 

EL CONTE ‘L’OMBRA DE LA CLARA’ COM A EINA DE PREVENCIÓ

“L’Ombra de la Clara” pretén mostrar en forma de conte la realitat que viuen tants nens i nenes actualment. El tema de l’abús sexual infantil és sovint relegat a l’àmbit dels professionals de la salut i judicial. El conte té un relat simple però ple de matisos simbòlics que busca ajudar els adults a explicar als més petits com prevenir l’abús sexual infantil.

El tema central del llibre són els tocaments. Uns tocaments realitzats a una petita per part d’un adult proper a la família. Segons les estadístiques, de fet un 80% dels abusos es produeixen per part de persones properes al nucli familiar.

Clara, la protagonista, ha perdut el somriure i no entén molt bé per què. Sent que una ombra la persegueix, una ombra que l’espanta cada nit i no la deixa dormir. Una ombra que es fa cada cop més gran i la Clara sap que li passa alguna cosa però no sap què succeeix exactament. Sap que hi ha quelcom que no està bé però no troba les paraules per expressar-ho. Com qualsevol nen o nena petits, la Clara es troba indefensa davant de l’abús de l’adult. Un adult que la manipula i l’enganya dient-li que sota de la roba interior hi té un tresor meravellós que han de buscar junts.

← Tornar
© Orum Center · Tots els drets reservats · Avís legal ·
Orum Center Carrer Ballester, 9 · 25002 LLEIDA · Tel: 973 238 385